Foto/video

In Memoriam Ruud Lubbers

We herdenken op deze speciale manier de op woensdag 14 februari overleden heer Ruud Lubbers. Hij had een bijzondere band met het KSCC Schipperscentrum. Het echtpaar Lubbers was bij grote activiteiten van het KSCC altijd aanwezig. Een van die grote activiteiten was de opening van het KSCC schipperscentrum in Nijmegen door de heer R. Lubbers, minister-president van Nederland op de Tweede Pinksterdag,19 mei 1986. Het was een stralende dag. Tijdens de opening waren er honderden mensen: groot en klein. In zijn toespraak liet hij duidelijk merken dat hij het KSCC een goed hart toedroeg.

2018-02-07 KSCC Nijmegen - Het koor De Waalkanters vieren hun 9-jarig bestaan

Op woensdag 7 februari vierden De Waalkanters hun 9-jarig bestaan aan boord het KSCC Nijmegen Schipperscentrum. Huub en Willy zongen een duet zoals ook Kees en Truus. Hans Lentjes speelde het keyboard. Verder werd er een bingospel en een quiz gespeeld. En de bitterballen smaakten deze avond bijzonder goed. Foto's Gerard Verschuren.

2018-01-28 Don Boscoviering

De Don Boscoviering is een groot succes geworden. De kerk zat helemaal vol. Op de foto's zien we de aalmoezenier samen zingen met v.l.n.r. medebroeder Henny Koot sdb en André Raaijmakers. Tijdens de viering hield Henny Koot ook nog een korte overweging. Foto's: Mia Janssen

2018-01-22 Het Internationale Circus Festival in Monte Carlo 2018

Een oecumenische viering werd gehouden op maandag 22 januari in de grote circustent in FONTVIEILLE, met onder andere een optreden van het duo Balance.

Op maandag 22 januari is aalmoezenier Van Welzenes tijdens de jaarvergadering in Monaco voor drie jaar herkozen als secretaris-generaal van de Internationale Mondiale Oecumenisch Organisatie van pastores en pastoraal werkers van alle christelijke kerken voor de kermis-, circus- en marktkoopluigemeenschappen.

Dominee Katharina Hoby uit Zürich is herkozen als vicesecretaris-generaal.

2018-01-12 ENTE en ECA conferentie in Boedapest

Op vrijdag 12 januari bezocht aalmoezenier Van Welzenes een symposium over onderwijs aan de jeugd van de trekkende bevolking. In de bijdrage van ENTE werd vooral gesproken over onderwijs aan jonge kinderen. Het pastoraat is een aanjager voor het bereiken van structureel onderwijs aan alle kinderen. 's Avonds werd ter ontspanning een circusvoorstelling bezocht.

2018-01-11 KSCC Nijmegen Soos met Bingo met wintergroenten

Donderdag 11 januari trapte we het nieuwe jaar af met een vrolijke bingo. De prijzen waren diverse, lekkere en gezonde winterproducten. Het is een gezellige middag geworden. Foto's Gemma Raats.

2018-01-09 Binnenvaartsoos Zwijndrecht Nieuwjaarssoos

De nieuwjaarssoos op 9 januari was geweldig ! En wat een opkomst, wel 200 bezoekers geteld. Een echte topper ! De gasten werden net als andere jaren ontvangen met bubbelwijn en appelflappen. Twee van onze vrijwilligers begonnen al om 7 uur in de ochtend te bakken en het resultaat was er. Er zijn in totaal ongeveer 380 appelflappen gebakken. Gelukkig was er genoeg met deze grote opkomst van bezoekers. Het was een gezellig middag . Foto's Ina Feenstra.

2017-12-28, Telematicadag KSCC Nijmegen

Op donderdag 28 december 2017 vond de 22e Telematicadag plaats op het Schipperscentrum KSCC te Nijmegen. Thema van de 22e bijeenkomst was 'digitaler dan je denkt'. De Binnenvaart Telematica Award was deze keer voor Ronald Versloot.
Foto's Gerus Brugman

2017-12-25 Kerstmis Circus Freiwald Nijmegen

Op uitnodiging van de familie Freiwald werd de H. Mis op 1e kerstdag wederom in de piste van het Kerstcircus gehouden.  Foto's Gerus Brugman

2017-12-25 Kerstmis Wintercircus Freiwald Nijmegen

Namens de Bovak was de heer Atze J. Lubach, voorzitter,  aanwezig bij de viering in de circuspiste. Hij heeft een aantal foto's gemaakt.

2017-12-17 Kerstmarkt KSCC Nijmegen

Het was een drukte van jewelste. De kerstmarkt op het KSCC Schipperscentrum werd druk bezocht en er werd goed verkocht. Foto's Gerus Brugman

2017-12-15 KSCC Nijmegen Creadoe workshop kerststukjes maken

Onder leiding van Yvonne Meering waren 15 enthousiaste dames aanwezig om kerststukjes te maken. Het resultaat mocht er wezen. Foto's: Agnes Valentijn

2017-12-14 KSCC Nijmegen Soos met kerstbrunch

Op donderdag 14 december organiseerde KSCC Nijmegen Soos met... een kerstbrunch op ons schipperscentrum. Het werd een vrolijke bijeenkomst met gezamenlijk (kerst)liedjes zingen, een brunch en een verrukkelijk optreden van accordeontrio De Amaretto's. Zij verhoogde de sfeer met allerlei kerstliedjes en nodigde iedereen uit om mee te zingen. Daar werd gretig op gereageerd. Foto's Agnes Valentijn.

2017-12-06 Busreis naar de kerstmarkt in Essen en de mannen zetten thuis een boom op

Zoals elk jaar organiseerde Cora ook dit maal op woensdag 6 december een busreis naar de kerstmarkt in Essen. De bus vol vriendinnen hebben genoten van de reis en de kerstmarkt. Tegelijkertijd gingen de mannen aan de slag met het opzetten van de kerstboom bij het KSCC Parochiecentrum Nijmegen. Na afloop was er voor iedereen een of twee kommen erwtensoep, aangeboden door Sander en Lizette van m/s/ Factotum.

2017-12-05 Schipperssoos Zwijndrecht met Sinterklaasmiddag

5 December wordt op de soos ook gevierd. Hoewel onze bezoekers toch de kinderleeftijd ver achter zich hebben vinden de meesten het nog steeds gezellig om de verjaardag van Sinterklaas een beetje mee te vieren. Dit ging gepaard met live muziek en chocolademelk met of zonder rum. We werden verrast met heerlijke gebakjes gesponsord door bunkerstation 'Fiwado'.

Wij bedanken Fiwado hier voor ! Het bezoekers aantal was weer helemaal top, 130 bezoekers. De volgende soos is met kerstborrel. Komt u allemaal weer? Als het buiten slecht weer is en koud , vind u de warmte bij ons op de soos. Foto's: Jeanneke Wijnen

2017-11-07 BSV Zwijndrecht Binnenvaartsoos met modelbouw

Op 7 november was er modelbouw op de soos. Er waren prachtige kranen die werken, een heel mooie baggermolen die draait, grote en klein schepen authentiek nagebouwd. Zo was er ook van Lego de grote graafmachine van Braunkohlen nagebouwd.

De soos met modelbouw trekt ook altijd veel bezoekers. We hadden zeker 160 tot 170 bezoekers. Er komen altijd weer mensen die nog nooit op de soos zijn geweest maar we zien er altijd weer mensen van terug. En daar doen we het voor! We hebben altijd weer graag nieuwe bezoekers en zijn blij met de mensen die altijd komen.

Foto’s: Ina Feenstra

2017-11-26 KSCC Nijmegen Sinterklaasfeest

Zondag 26 november was het zover. Sinterklaas bezocht ons KSCC centrum in Nijmegen. Het was een drukte van belang, vele kinderen stonden hem op te wachten en zongen hem toe. Later mocht elk kind even bij de Sint komen voor een praatje. Foto's Gerus Brugman.

2017-11-10 KSCC Nijmegen Feest van Dank

Vrijdag 10 november was er de jaarlijkse vrijwilligersavond. De avond waarin we d.m.v. een feestje 'dank u wel' zeggen tegen alle vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten voor het draaiende houden van ons schipperscentrum. Het is een geweldige avond geworden, het eten was lekker en het optreden van Punt En El zeer goed. Foto's Gerus Brugman.

2017-11-09 KSCC Nijmegen Soos met uitstapje Breierij

Op donderdag 9 november organiseerde KSCC Nijmegen Soos met... een uitstapje naar De Breierij in Beneden-Leeuwen. De belangstelling was goed en het werd met een modeshow een gezellige middag. Foto's Gemma Raats

2017-11-05 KSCC Nijmegen Allerzielenviering

De Allerzielenviering was dit jaar weer mooi en indrukwekkend. Met muzikale bijdrages van Marc Traa (Last Post) en Antoin Kuenen (trompettisten) en het KSCC-Koor o.l.v. Gerard Verschuren. Foto's Gerus Brugman.

2017-09-24 KSCC Nijmegen Zondagsmis met koor I Believe uit Ridderkerk

Op zondag was koor 'I Believe' uit Ridderkerk op bezoek. Zij vierde hun 50 jarig bestaan in Xanten (Dld) Maar deden op hun terugreis nog even Nijmegen aan. Zij zongen een aantal mooie liederen en soms mocht iedereen meezingen. Foto's Gerus Brugman

2017-09-15 Schoolreisje naar Noord-Duitsland

Het 'schoolreisje' van 11 /m 15 september

Dit jaar werd Noord-Duitsland bezocht. De bus volgde een prachtige route, waaronder een kustroute bij de Oostzee. Daarnaast werden diverse steden aangedaan waaronder Kiel, Lübeck, Fehmarn en Bremen.

2017-09-07 Opening KSCC Nijmegen en Parochiejaar 2017-18

Op donderdag 7 september was het zover. De opening van het nieuwe activiteitenjaar voor KSCC Nijmegen en de Parochie. Na een verwelkomingswoord van onze voorzitter dhr. Jos Rouw, hield aalmoezenier Van Welzenes een toespraak waarin de activiteiten van het voorbije jaar de revue passeerde. Ter illustratie van de nieuwe jaarspreuk werd een korte video van vliegende ganzen getoond. (Wilt u het filmpje bekijken klik dan in de galerij op het eerste plaatje). Hierna was het tijd voor een hapje en een drankje en werd de barbecue aangezet. Na de barbecue werd er nagetafeld onder begeleiding van piano en accordeon. Foto's Gerus Brugman

2017-07-21 KSCC Nijmegen Verzorging vierdaagse wandelaars

Impressie van de Nijmeegse Vierdaagse en de verzorging van de wandelaars.

2017-07-21 KSCC Nijmegen Vierdaagse lintjesregen

Op vrijdag 21 juli vond, om 19.00 uur, de traditionele uitreiking van de lintjes voor de wandelaars op het KSCC Schipperscentrum, plaats. Foto's Gerus Brugman.

2017-07-16, Afscheid Br. Willy Leensen

Tijdens deze Vierdaagse Mis nemen we afscheid van broeder Willy Leensen.
Hij ontvangt dan ook een deel van de opbrengst van de Vastenactie van 2017.
Broeder Leensen begeleidt werkloze straatjongeren in Indonesië naar een goede arbeidsplaats.
Foto's Gerus Brugman

2017-06-13 KSCC Nijmegen Soos met... Haringparty

Ter afsluiting van het seizoen werd op dinsdag 13 juni door de werkgroep Soos met... een haringparty georganiseerd. Men liet het zich goed smaken. Om de party wat op te vrolijken en ter bevordering van de spijsvertering zong het koor de Waalkanters enkele liederen. Foto's Gerus Brugman

2017-06-06 Zwijndrecht Soos met Haringparty

Op 6 juni hield Zwijndrecht Soos een haringparty. Men liet zich goed smaken.

2017-05-25 Communieviering op KSCC Nijmegen

Op Hemelvaartsdag 25 mei 2017 ontvingen Antonio, Isolde, Julie, Jelle en Ties hun Eerste Communie. De viering werd muzikaal begeleidt door orgel en gitaar. Later mochten de kinderen nog enkele duiven oplaten. Foto's Gerus Brugman

2017-04-16, 1e H. Communie Alain Josso Raamsdonksveer

Op het hooffeest van Pasen heeft Alain Josso op het schipperscentrum  in Raamsdonksveer zijn Eerste Heilige  communie gedaan.
In de mooi versierde kapel was Pastor Bert Grotaers was de celebrant die de Heilige Mis opdroeg.
Op deze feestelijke dag was het schipperscentrum  dan ook druk bezocht.
Als gebedsleider en opa had ik de eer om aan hem zijn eerste communie te mogen uitreiken.
Het was een bijzonder moment en een feestelijke viering.
Jos van Dongen

« 1 van 2 »