Foto/video

2017-12-05 Schipperssoos Zwijndrecht met Sinterklaasmiddag

5 December wordt op de soos ook gevierd. Hoewel onze bezoekers toch de kinderleeftijd ver achter zich hebben vinden de meesten het nog steeds gezellig om de verjaardag van Sinterklaas een beetje mee te vieren. Dit ging gepaard met live muziek en chocolademelk met of zonder rum. We werden verrast met heerlijke gebakjes gesponsord door bunkerstation 'Fiwado'.

Wij bedanken Fiwado hier voor ! Het bezoekers aantal was weer helemaal top, 130 bezoekers. De volgende soos is met kerstborrel. Komt u allemaal weer? Als het buiten slecht weer is en koud , vind u de warmte bij ons op de soos. Foto's: Jeanneke Wijnen

2017-11-07 BSV Zwijndrecht Binnenvaartsoos met modelbouw

Op 7 november was er modelbouw op de soos. Er waren prachtige kranen die werken, een heel mooie baggermolen die draait, grote en klein schepen authentiek nagebouwd. Zo was er ook van Lego de grote graafmachine van Braunkohlen nagebouwd.

De soos met modelbouw trekt ook altijd veel bezoekers. We hadden zeker 160 tot 170 bezoekers. Er komen altijd weer mensen die nog nooit op de soos zijn geweest maar we zien er altijd weer mensen van terug. En daar doen we het voor! We hebben altijd weer graag nieuwe bezoekers en zijn blij met de mensen die altijd komen.

Foto’s: Ina Feenstra

2017-11-26 KSCC Nijmegen Sinterklaasfeest

Zondag 26 november was het zover. Sinterklaas bezocht ons KSCC centrum in Nijmegen. Het was een drukte van belang, vele kinderen stonden hem op te wachten en zongen hem toe. Later mocht elk kind even bij de Sint komen voor een praatje. Foto's Gerus Brugman.

2017-11-10 KSCC Nijmegen Feest van Dank

Vrijdag 10 november was er de jaarlijkse vrijwilligersavond. De avond waarin we d.m.v. een feestje 'dank u wel' zeggen tegen alle vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten voor het draaiende houden van ons schipperscentrum. Het is een geweldige avond geworden, het eten was lekker en het optreden van Punt En El zeer goed. Foto's Gerus Brugman.

2017-11-09 KSCC Nijmegen Soos met uitstapje Breierij

Op donderdag 9 november organiseerde KSCC Nijmegen Soos met... een uitstapje naar De Breierij in Beneden-Leeuwen. De belangstelling was goed en het werd met een modeshow een gezellige middag. Foto's Gemma Raats

2017-11-05 KSCC Nijmegen Allerzielenviering

De Allerzielenviering was dit jaar weer mooi en indrukwekkend. Met muzikale bijdrages van Marc Traa (Last Post) en Antoin Kuenen (trompettisten) en het KSCC-Koor o.l.v. Gerard Verschuren. Foto's Gerus Brugman.

2017-09-24 KSCC Nijmegen Zondagsmis met koor I Believe uit Ridderkerk

Op zondag was koor 'I Believe' uit Ridderkerk op bezoek. Zij vierde hun 50 jarig bestaan in Xanten (Dld) Maar deden op hun terugreis nog even Nijmegen aan. Zij zongen een aantal mooie liederen en soms mocht iedereen meezingen. Foto's Gerus Brugman

2017-09-15 Schoolreisje naar Noord-Duitsland

Het 'schoolreisje' van 11 /m 15 september

Dit jaar werd Noord-Duitsland bezocht. De bus volgde een prachtige route, waaronder een kustroute bij de Oostzee. Daarnaast werden diverse steden aangedaan waaronder Kiel, Lübeck, Fehmarn en Bremen.

2017-09-07 Opening KSCC Nijmegen en Parochiejaar 2017-18

Op donderdag 7 september was het zover. De opening van het nieuwe activiteitenjaar voor KSCC Nijmegen en de Parochie. Na een verwelkomingswoord van onze voorzitter dhr. Jos Rouw, hield aalmoezenier Van Welzenes een toespraak waarin de activiteiten van het voorbije jaar de revue passeerde. Ter illustratie van de nieuwe jaarspreuk werd een korte video van vliegende ganzen getoond. (Wilt u het filmpje bekijken klik dan in de galerij op het eerste plaatje). Hierna was het tijd voor een hapje en een drankje en werd de barbecue aangezet. Na de barbecue werd er nagetafeld onder begeleiding van piano en accordeon. Foto's Gerus Brugman

2017-07-21 KSCC Nijmegen Verzorging vierdaagse wandelaars

Impressie van de Nijmeegse Vierdaagse en de verzorging van de wandelaars.

2017-07-21 KSCC Nijmegen Vierdaagse lintjesregen

Op vrijdag 21 juli vond, om 19.00 uur, de traditionele uitreiking van de lintjes voor de wandelaars op het KSCC Schipperscentrum, plaats. Foto's Gerus Brugman.

2017-07-16, Afscheid Br. Willy Leensen

Tijdens deze Vierdaagse Mis nemen we afscheid van broeder Willy Leensen.
Hij ontvangt dan ook een deel van de opbrengst van de Vastenactie van 2017.
Broeder Leensen begeleidt werkloze straatjongeren in Indonesië naar een goede arbeidsplaats.
Foto's Gerus Brugman

2017-06-13 KSCC Nijmegen Soos met... Haringparty

Ter afsluiting van het seizoen werd op dinsdag 13 juni door de werkgroep Soos met... een haringparty georganiseerd. Men liet het zich goed smaken. Om de party wat op te vrolijken en ter bevordering van de spijsvertering zong het koor de Waalkanters enkele liederen. Foto's Gerus Brugman

2017-06-06 Zwijndrecht Soos met Haringparty

Op 6 juni hield Zwijndrecht Soos een haringparty. Men liet zich goed smaken.

2017-05-25 Communieviering op KSCC Nijmegen

Op Hemelvaartsdag 25 mei 2017 ontvingen Antonio, Isolde, Julie, Jelle en Ties hun Eerste Communie. De viering werd muzikaal begeleidt door orgel en gitaar. Later mochten de kinderen nog enkele duiven oplaten. Foto's Gerus Brugman

2017-04-16, 1e H. Communie Alain Josso Raamsdonksveer

Op het hooffeest van Pasen heeft Alain Josso op het schipperscentrum  in Raamsdonksveer zijn Eerste Heilige  communie gedaan.
In de mooi versierde kapel was Pastor Bert Grotaers was de celebrant die de Heilige Mis opdroeg.
Op deze feestelijke dag was het schipperscentrum  dan ook druk bezocht.
Als gebedsleider en opa had ik de eer om aan hem zijn eerste communie te mogen uitreiken.
Het was een bijzonder moment en een feestelijke viering.
Jos van Dongen

2017-04-14 Parochiecentrum Nijmegen Goede Vrijdag viering

Impressie van de Goede Vrijdag viering op het Parochiecentrum Nijmegen. Foto's Gerus Brugman

2017-04-11 KSCC Nijmegen Soos met modeshow van Fa de Haas

Op dinsdag 11 april begon de modeshow van Fa. de Haas om 13.30 uur. Enkele van onze vrijwilligers toonden de nieuwe mode elegant en met flair. Zelfs een stroomstoring kon de show niet stoppen. Iedereen is het er dan ook over eens dat het een geslaagde middag is geworden. Foto's Gerus Brugman

2017-04-09 Palmzondag op het KSCC parochie centrum In Nijmegen

Op zondag 9 april vierden we Palmzondag. We herdenken op die dag de blijde intocht van Jezus in Jeruzalem. De kinderen hadden allen een mooie palmpasenstok gemaakt.

2017-03-04 KSCC Nijmegen reunie vrijwilligers PWA vaarreis

Bijgaand enkele foto’s van de reünie voor vrijwilligers van de vaarreis met de Prins Willem Alexander op zaterdag  4 maart 2017. De twee taarten met de boot erop, taarten zijn gemaakt door Henriëtte Leensen. Bloemen door de aalmoezenier overhandigd aan Gerard en Wineke Leensen, Diny van Zijl en Paul en Henriëtte Leensen. Het is een mooie en gezellige bijeenkomst geworden. Foto's Lea Bom.

2017-01-29 KSCC Nijmegen Don Boscoviering

Op zondag 29 januari vierden wij de naamdag van Don Bosco. De drie salesianen zongen samen het Don Bosco lied, predikant Frits Winter (oud-salesiaan) haalde herinneringen op over onder meer het internaat in Assel en kreeg een boek aangeboden. Foto's Gerus Brugman.

2017-01-17 KSCC Nijmegen Soos met... Winterbingo

Op dinsdag 17 januari werd de eerste Soos met... van 2017 gehouden. In deze donkere koude dagen na kerst is er behoefte aan goed, eerlijk eten. Vandaar dat er bij deze bingo etenspakketten voor de winter te winnen waren. Foto's Gemma Raats.

22e KSCC Prins Willem Alexander Vaarvakantie 2016

De 22e vaarreis voor zieken ( van 16-10 t/m 20-10-2016) is al weer voorbij. Alle reizigers hebben een fantastische week gehad. Zij voeren van Vlissingen naar Gent. Van Gent naar Antwerpen. Van Antwerpen naar Dordrecht om zo uiteindelijk via Tiel weer aan te meren in Nijmegen.

Vermaak aan boord. Zo waren er onder andere: de Russiche groep Sadko, dans en zang; Bingo Schipperskoor De Pontonniers uit Papendrecht; De Leeuwse dames en een act van de vrijwilligers. Foto's Agnes Valentijn