Foto/video

2017-04-16, 1e H. Communie Alain Josso Raamsdonksveer

Op het hooffeest van Pasen heeft Alain Josso op het schipperscentrum  in Raamsdonksveer zijn Eerste Heilige  communie gedaan.
In de mooi versierde kapel was Pastor Bert Grotaers was de celebrant die de Heilige Mis opdroeg.
Op deze feestelijke dag was het schipperscentrum  dan ook druk bezocht.
Als gebedsleider en opa had ik de eer om aan hem zijn eerste communie te mogen uitreiken.
Het was een bijzonder moment en een feestelijke viering.
Jos van Dongen

2017-04-14 Parochiecentrum Nijmegen Goede Vrijdag viering

Impressie van de Goede Vrijdag viering op het Parochiecentrum Nijmegen. Foto's Gerus Brugman

2017-04-11 KSCC Nijmegen Soos met modeshow van Fa de Haas

Op dinsdag 11 april begon de modeshow van Fa. de Haas om 13.30 uur. Enkele van onze vrijwilligers toonden de nieuwe mode elegant en met flair. Zelfs een stroomstoring kon de show niet stoppen. Iedereen is het er dan ook over eens dat het een geslaagde middag is geworden. Foto's Gerus Brugman

2017-04-09 Palmzondag op het KSCC parochie centrum In Nijmegen

Op zondag 9 april vierden we Palmzondag. We herdenken op die dag de blijde intocht van Jezus in Jeruzalem. De kinderen hadden allen een mooie palmpasenstok gemaakt.

2017-03-04 KSCC Nijmegen reunie vrijwilligers PWA vaarreis

Bijgaand enkele foto’s van de reünie voor vrijwilligers van de vaarreis met de Prins Willem Alexander op zaterdag  4 maart 2017. De twee taarten met de boot erop, taarten zijn gemaakt door Henriëtte Leensen. Bloemen door de aalmoezenier overhandigd aan Gerard en Wineke Leensen, Diny van Zijl en Paul en Henriëtte Leensen. Het is een mooie en gezellige bijeenkomst geworden. Foto's Lea Bom.

2017-01-29 KSCC Nijmegen Don Boscoviering

Op zondag 29 januari vierden wij de naamdag van Don Bosco. De drie salesianen zongen samen het Don Bosco lied, predikant Frits Winter (oud-salesiaan) haalde herinneringen op over onder meer het internaat in Assel en kreeg een boek aangeboden. Foto's Gerus Brugman.

2017-01-17 KSCC Nijmegen Soos met... Winterbingo

Op dinsdag 17 januari werd de eerste Soos met... van 2017 gehouden. In deze donkere koude dagen na kerst is er behoefte aan goed, eerlijk eten. Vandaar dat er bij deze bingo etenspakketten voor de winter te winnen waren. Foto's Gemma Raats.

2016-12-29 Telematicadag 2016 KSCC Nijmegen

Op donderdag 29 december was de jaarlijkse Telematicadag, georganiseerd door Bureau Telematica Binnenvaart, op het KSCC Nijmegen. Thema van de dag was: 'De Beurs van Morgen - effecten van digitalisering in de vrachtenmarkt'. Foto's Gerus Brugman

2016-12-26, 45-jaar priester aalmoezenier Van Welzenes sdb

Op 2e kerstdag om11.00 uur werd op het schipperscentrum KSCC te Nijmegen een feestelijke Eucharistieviering gehouden ter gelegenheid van het 45-jarig priesterschap van B.E.M. van Welzenes sdb. Tevens werd het 40-jarig bestaan van het KSCC en het 10-jarig bestaan van de Landelijke Parochie voor Binnenvaart-, Circus- en Kermisgemeenschap gevierd. Bisschop Ad van Luyn sdb is samen met pater Clemens Schlierman sdb (directeur communiteit in Bonn) en de aalmoezenier voorgegaan in de viering. Foto's Gerus Brugman

2016-12-25, Kerstviering in de piste van Circus Freiwald

Op zondag 25 december werd voor het tweede opvolgende jaar de Herders mis gevierd in de piste van circus Freiwald. M.m.v. KSCC koor o.l.v. André Raaijmakers en de Waalkanters o.l.v. Gerard Verschuren. Voorts bijdragen van Sylvia Greve (solo-zang), Ingeborg Hubens (piano en artiesten van de familie Freiwald. Tijdens de viering zijn 2 leden van de familie Freiwald gedoopt.(foto's Gerus Brugman)

2016-12-18 Kerstmarkt op het KSCC Nijmegen

Op zondag 18 december was er weer de traditionele kerstmarkt op het KSCC in Nijmegen. Bij de diverse stalletjes was van alles te koop; waaronder koffie met kerstbrood, soep, brötchen mit bratwurst voor de inwendige mens. Ook te koop waren de kerststukjes die eerder in de week tijdens kerststukjes-maken-middag door vrijwilligers waren gemaakt. En er was een loterij georganiseerd waarmee leuke prijsjes te winnen waren. Foto's: Gerus Brugman

2016-11-29 Soos met... Sinterklaas

Dinsdag 29 november was het zover. Soos met... Sinterklaas! Iedereen werd ontvangen met koffie/thee met gevulde speculaas. Bingokaarten met een consumptiebon werden uitgedeeld. Daarna begon Gerard Leensen met het voorlezen van een sinterklaasverhaal waarin getallen waren verwerkt die konden worden afgestreept op de bingokaart. Bij bingo mocht een cadeau worden uitgezocht. In de pauze werden glühwein en bitterballen geserveerd. Kortom een geslaagde middag. Foto's Henriëtte Leensen

2016-11-27 KSCC Nijmegen Sinterklaas komt aan boord

Zondag 27 november was het zover. Sinterklaas bracht een bezoek aan het KSCC parochieschip. Tot grote vreugde van alle kinderen. Foto's Gerus Brugman.

2016-11-24 KSCC Nijmegen kerkkoor bestaat 40 jaar

Op donderdag 24 november werd het veertigjarig bestaan gevierd van het KSCC Kerkkoor. De avond begon om 19.30 uur met koffie en gebak, waarnaar een hapje en een drankje volgde. De avond werd verder ingevuld met spelletjes, sketches en verhaaltjes. De aalmoezenier hield een korte toespraak. Foto's Gerus Brugman

2016-11-18 KSCC Nijmegen Feest van Dank

Op vrijdag 18 november werd tijdens het Feest van Dank alle vrijwilligers van KSCC Nijmegen in het zonnetje gezet. Aalmoezenier BEM van Welzenes sprak een dankwoord uit en onder muzikale begeleiding van Theo van Blitz kregen de vrijwilligers een gezellige avond aangeboden met een hapje en een drankje. Ook werden enkele vrijwilligers uitgenodigd hun eigen muzikale steentje bij te dragen. Dat deden ze met veel plezier. Foto's Gerus Brugman

2016-11-08 KSCC Nijmegen Soos met... kerstkrans maken

Op dinsdag 8 november werd de Soos met... ingevuld met kerstkrans maken. Kijk hoe het mogelijk is om creatief te zijn met lichtjes,draad en plastic boterhamzakjes. Foto's Lea Bom.

2016-10-30 Allerzielenviering en requiemmis

Met Allerzielen wordt er een requiemmis opgedragen en worden de overledenen herdacht en nemen de nabestaanden het kruisje van de overledene in ontvangst.

De mis werd muzikaal ondersteund door KSCC Kerkkoor, Erna, Harry en Sem en trompettisten Antoin en Marc.

Een impressie van deze bijzondere gebeurtenis. Foto's Gerus Brugman

22e KSCC Prins Willem Alexander Vaarvakantie 2016

De 22e vaarreis voor zieken ( van 16-10 t/m 20-10-2016) is al weer voorbij. Alle reizigers hebben een fantastische week gehad. Zij voeren van Vlissingen naar Gent. Van Gent naar Antwerpen. Van Antwerpen naar Dordrecht om zo uiteindelijk via Tiel weer aan te meren in Nijmegen.

Vermaak aan boord. Zo waren er onder andere: de Russiche groep Sadko, dans en zang; Bingo Schipperskoor De Pontonniers uit Papendrecht; De Leeuwse dames en een act van de vrijwilligers. Foto's Agnes Valentijn

2016-10-06 Het symposium op het KSCC Nijmegen

Op donderdag 6 oktober werd naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van het Landelijke KSCC en het 10-jarig bestaan van de Landelijke Parochie voor Binnenvaart, Circus en Kermis een symposium gehouden, onder het motto "Het gaat om mensen". Na het welkomstwoord hield Jos van Gennip een lezing. Dit werd gevolgd door een rondetafelgesprek. Na de lunch werd de dag voortgezet met diverse workshops. Het symposium eindigde met gezellig hapje en drankje. Foto's Gerus Brugman

2016-09-28 Afscheidsdag vrijwilligers KSCC Rotterdam

Op woensdag 28 september werd afscheid genomen van alle vrijwilligers van het KSCC Rotterdam. Met de bus werden zo'n 50 vrijwilligers een reisje aangeboden langs diverse locaties. Waaronder de nieuwe verblijfplaats van de zusters Laetitia, Mathea en Adrienne, huize Misericordiae. De reis eindigde bij het Boscafé, waar de vrijwilligers als dank voor bewezen diensten een mooi beeldje in ontvangst mochten nemen. Foto's Karel Schreurs en Hans Tromp.

2016-09-12 Schoolreisje KSCC naar Alken

En daar gingen we voor de zoveelste keer weer op schoolreisje(KSCC). Deze keer was Alken aan de moezel het einddoel. Heel gezellig hotel en veel plezier gehad met weer een gezellige ploeg. e hebben leuke plaatsen bezocht en heel mooi weer gehad.
Helaas is het weer voorbij maar we hopen volgend jaar weer een leuke reis te maken. Foto's Henny Wigman

2016-09-06 KSCC Nijmegen opening activiteitenjaar 2016-17

Dinsdag 6 september werd het nieuwe activiteitenjaar van het KSCC Nijmegen feestelijk geopend. De nieuwe jaarspreuk 'Sociaal - Verbindend' werd bekend gemaakt. Er was een optreden van de Waalkanters en diverse activiteiten presenteerde zichzelf. Daarna was er tijd voor soep en een barbecue. Foto's Gerus Brugman.

2016-07-31 Afscheid zusters KSCC Rotterdam

Zondag 31 juli namen de zusters Mathea, Adriënne en Laetitia afscheid van hun werkzaamheden in het KSCC Rotterdam aan de Mauritsweg met een Heilige Mis. Pater Jan Vijverberg verzorgde een toepasselijke preek. Daarna was er natuurlijk tijd voor een hapje en een drankje.

2016-07-10 KSCC Rotterdam uitzwaaimiddag zusters

Zondagmiddag 10 juli na de viering was het de uitzwaaimiddag voor onze zusters Mathea, Laetitia en Adriënne. Het was een hele gezellige middag. Om 16.30 uur zijn onze zusters bepakt en bezakt met veel persoonlijke cadeautjes huiswaarts gegaan.

2016-07-03 Open Air Mis Schippersvereniging Sterreschans

De jaarlijkse Open Air Mis werd dit jaar net als vorig jaar wegens de weersomstandigheden binnen gehouden. De Mis vond plaats in de Sint-Martinuskerk in Doornenburg en werd voorafgegaan door aalmoezenier Bernhard van Welzenes sdb met medewerking van het koor Exotherm uit Huissen.

2016-06-16 De audiëntie bij paus Franciscus

De audiëntie werd voorafgegaan op woensdagavond met een H. Mis in de Santa Maria basiliek met daarna allerlei circusacts en andere opvoeringen op het Santa Maria plein.

Donderdag 16 juni begon met het verzamelen van de pelgrims op het St. Pietersplein, waarna iedereen naar de audiëntiezaal Paul VI ging. In afwachting van de Paus werd ook hier allerlei acts opgevoerd. Wat volgde was de audiëntie zelf. Na afloop trokken de pelgrims door de Heilige Poort om het Jubileum der Barmhartigheid te vieren. Foto's: Karel Loeff, Servizio Fotografico de "L'O.R."

2016-06-14 KSCC Soos met High Tea

Op dinsdag 14 juni was de laatste Soos met... van KSCC Nijmegen. Vooraf aan de bingo werd Riet Derksen bedankt voor haar jarenlange inzet voor Soos met... Na een aantal rondjes bingo was het tijd voor high tea. Foto's Gemma Raats

2016-06-07 KSCC Zwijndrecht laatste Soos vh seizoen

De laatste Soos van het seizoen, op dinsdag 7 juni in Zwijndrecht was zoals voorheen met muziek en haringhappen. Onder leiding van Jeanneke Wijnen hadden zo'n 150 mensen een prettige middag.

2016-05-26 KSCC Het Zuiden dagtocht naar Antwerpen

Op donderdag 26 mei organiseerde KSCC Het Zuiden een dagtocht naar het kerkschip St. Jozef in Antwerpen. 41 Mensen gingen mee op wat een leuke en informatieve dag bleek te zijn. Foto's Jos van Dongen

2016-05-25 KSCC Verjaardag Aalmoezenier

Het was woensdag 25 mei en de verjaardag van B.E.M. van Welzenes sdb. Hij werd 75 jaar en dit werd groots gevierd op het KSCC Schipperscentrum in Nijmegen. Zo'n 150 gasten kwamen de aalmoezenier feliciteren. Foto's Gerus Brugman

« 1 van 2 »