ENTE in gesprek met eurocommissaris Mariya Gabriel van onderwijs

Tijdens de onlinevergadering van ENTE met Mariya Gabriel, Europees commissaris voor onderzoek, innovatie, onderwijs, cultuur en jeugdzaken, werd gisteren de onderwijssituatie van kinderen van werkende ouders die in Europa reizen, besproken.
Net als ENTE is de Europese commissaris van mening dat er stappen moeten worden ondernomen om de onderwijskansen voor deze kinderen structureel te verbeteren.

Eurocommissaris Gabriel van onderwijs

Alleen op deze manier kan een goede educatieve opvoeding worden bereikt voor de kinderen van kermisexploitanten, circusartiesten of -medewerkers en binnenvaartschippers. De innovaties op het gebied van online leren en de huidige aandacht voor dit onderwijsgebied in de verschillende Europese lidstaten kunnen een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van de onderwijsmogelijkheden voor de kinderen van werkende ouders. Er is afgesproken dat het commissariaat van Mariya Gabriel nauw zal samenwerken met ENTE om het doel van onderwijsgelijkheid voor de kinderen van werkende ouders te bereiken.

Aan het gesprek deden mee: Annette Schwer, vicevoorzitter van ENTE; Mariya Gabriel, eurocommissaris voor onderzoek, innovatie, onderwijs, cultuur en jeugdzaken; Bernhard van Welzenes, voorzitter van ENTE; Nina Crommelin, lid van de raad van bestuur, internationale samenwerking van ENTE.