Feest van Licht tentoonstelling in Museum Orientalis bij Nijmegen

Zoals de naam al doet vermoeden, staat het jaarlijkse Feest van Licht in Museumpark Orientalis in het teken van licht. Symbolisch omdat we tijdens de donkere kerstdagen het licht vieren, maar dit jaar heeft het ook een letterlijke betekenis. Van 12 december t/m 10 januari wordt Orientalis omgetoverd tot een betoverend winteruitje voor jong en oud met een dag -en avondprogramma.

Adres: Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting

Dagelijks geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Kinderen 4 t/m 15 jaar € 6,50. Volwassenen vanaf 16 jaar € 10,50

Museumjaarkaart of Vriendenkaart Orientalis gratis.

Voor meer informatie: https://www.feestvanlicht.nl/

Let op tickets voor het Feest van Licht zijn uitsluitend ONLINE ter koop

Bezoek aan Feest van Licht is enkel mogelijk met een vooraf geboekt ticket met tijdslot. U reserveert een tijdslot waarop u de tentoonstellingen in het hoofdgebouw kunt bezoeken. Het hoofdgebouw is nog zo’n 5 minuten lopen vanaf de entree, dus zorg dat je op tijd arriveert. Ben je te laat bij het hoofdgebouw, dan kun je hier niet meer naar binnen. Nadat je het hoofdgebouw hebt bezocht, kun je vrij rondlopen in het buitenmuseum, waar genoeg ruimte is om afstand te houden tot andere bezoekers. Ook houders van een Museumjaarkaart of Vriendenkaart Orientalis MOETEN reserveren.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Dagprogramma

Elke dag gaan om 12.00 uur de deuren open. In het binnenmuseum kun je je verwonderen over vele unieke kerststallen, afkomstig van Italië tot Thailand en van Afrika tot in Scandinavië.

De grootste kerststal van Europa is opgebouwd zoals je deze nog nooit eerder hebt gezien. De meest bijzondere scenes uit het kerstverhaal zijn in vitrines tentoongesteld, zodat je ze van dichtbij en vanuit een andere invalshoek kunt bewonderen.

Ook zijn er overdag regelmatig activiteiten voor kinderen, zoals voorstellingen van Professor Bombasticus.

Avondprogramma met lichtroute

Bij het Feest van Licht denk je natuurlijk aan licht. Dit komt het beste tot uiting als het donker is, en daarom is het museum elke avond tot 20.00 uur geopend. Bij aankomst word je verrast door de bijzondere verlichting van het binnenmuseum en langs de verlichte buitenroute door het museumpark lijkt het alsof je in een sprookje bent beland. In het bosrijke gebied kom je kunstige lichtobjecten tegen, een waar spektakel!