Foto/video

2018-06-14 Soos met Nijmegen Haringparty

Ter afsluiting van het seizoen organiseerde onze activiteitenclub Soos met... een haringparty. Bij binnenkomst ontvingen alle gasten een lotje. Het nieuwe haringseizoen is net begonnen (12 juni) en de haring smaakte goed. Voor wie geen vis lust was er een lekkere bockworst. De middag werd muzikaal omlijst door het koor 'De Waalkanters'. Toen werd de loterij gehouden met de uitgedeelde lotjes. De winnaar ontving 'een weekend Wenen'. (Zie foto 16) Foto's: Gerus Brugman

2018-05-20 Heilig Vormsel Parochiecentrum Nijmegen

Op Eerste Pinksterdag 20 mei ontvingen Cees Wagemaker, Hidde Kuenen, Luuk Janssen, Rens Janssen en Roano Woudstra het Heilig Vormsel. Foto's: Rudy van Duijnhoven

2018-05-20 Doop Joshua Sadowy - Freiwald

De kleine Joshua werd door de aalmoezenier gedoopt in de circustent Freiwald die op dat moment in het Juliapark stond in Veghel. Vader Marek Sadowy en moeder Natascha Spindler en familie keken trots toe.

2018-05-10 Eerste Heilige Communie

Op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei, ontvingen Yara Verlaan, Finn van Gils en Chenoa Woudstra hun Eerste Heilige Communie. Foto's: Sensen

2018-05-08 KSCC Nijmegen krijgt zonnecellen

Het KSCC Schipperscentrum Nijmegen draagt haar steentje bij aan de vergroening van ons energieverbruik. Op dinsdag 8 mei werden op het bovendek twee zonnecelbanken neergelegd. Een vermoeiende klus in de volle zon en met hoge temperaturen. Op woensdag 23 mei werden ze aangesloten op het elektriciteitsnet.

2018-04-30 PWA vakantie 2018

We kunnen terugzien op een geslaagde vakantie op de Prins Willem Alexander. We vertrokken op 30 april in Nijmegen en gingen op vrijdag 4 mei in Arnhem van boord. Het weer zat niet altijd mee, maar de entertainment 's avonds maakte veel goed. Foto's Paul Leensen.

2018-04-22 Voorbereiding 1e H. Communie en Vormsel

Voorbereiding 1e H. Communie (donderdag 10 mei - Hemelvaart)  en Vormsel (zondag 20 mei 1e Pinksterdag) KSCC-Nijmegen.
Foto's: Tessa Verlaan

2018-04-21 Onderscheiding Aalmoezenier Van Welzenes

Op zaterdag 21 april 2018, Wereldcircusdag, ontving B.E.M. van Welzenes sdb bij Circus Freiwald uit handen van de voorzitter van het VNCO, de heer Marcel van den Ende te Drunen de Gouden Chapiteausleutel voor zijn tomeloze inzet voor het circus in Nederland en de rol die hij speelt bij het verbinden van deze sector.
Foto's: Frank Veldkamp

2018-04-12 KSCC Nijmegen Soos met ontmoetingsdag en modeshow

KSCC Nijmegen Soos met... organiseerde deze keer een ontmoetingsdag met koffie en wat lekkers en een lunch. 's Middags werd de nieuwste mode o.l.v. Jos de Haas geshowd door onze vrijwilligers. De gezellige dag werd afgesloten met een loterij waarbij leuke prijzen waren te winnen. Foto's Agnes Valentijn.

2018-04-02 KSCC Nijmegen Tweede Paasdag eucharistieviering

De eucharistieviering op Tweede Paasdag is goed bezocht. Perry Stekhuizen zong enkele prachtliederen en Hans Jacobs sloot de viering af met een overweging De Liefde geheten. Hij ontving een daverend applaus.

2018-03-25 KSCC Nijmegen Palmzondag

De Palmzondagviering op het KSCC parochiecentrum was zeer geslaagd. De kinderen hadden palmpasenstokken gemaakt en tekeningen meegenomen en een muzikale bijdrage was er van het KSCC-Koor. Foto's Leidy Janssen

2018-03-08 KSCC Nijmegen Soos met... bingo en een lezing over cybercrime

Donderdag 8 maart was er weer een fijne KSCC Nijmegen Soos met... Deze keer enkele ronden bingo waarbij schoonmaakspullen gewonnen konden worden. Gevolgd door een lezing over veilig internetten en e-mailen gegeven door Rob Tromp van Autena.

In Memoriam Ruud Lubbers

We herdenken op deze speciale manier de op woensdag 14 februari overleden heer Ruud Lubbers. Hij had een bijzondere band met het KSCC Schipperscentrum. Het echtpaar Lubbers was bij grote activiteiten van het KSCC altijd aanwezig. Een van die grote activiteiten was de opening van het KSCC schipperscentrum in Nijmegen door de heer R. Lubbers, minister-president van Nederland op de Tweede Pinksterdag,19 mei 1986. Het was een stralende dag. Tijdens de opening waren er honderden mensen: groot en klein. In zijn toespraak liet hij duidelijk merken dat hij het KSCC een goed hart toedroeg.

2018-02-07 KSCC Nijmegen - Het koor De Waalkanters vieren hun 9-jarig bestaan

Op woensdag 7 februari vierden De Waalkanters hun 9-jarig bestaan aan boord het KSCC Nijmegen Schipperscentrum. Huub en Willy zongen een duet zoals ook Kees en Truus. Hans Lentjes speelde het keyboard. Verder werd er een bingospel en een quiz gespeeld. En de bitterballen smaakten deze avond bijzonder goed. Foto's Gerard Verschuren.

2018-01-28 Don Boscoviering

De Don Boscoviering is een groot succes geworden. De kerk zat helemaal vol. Op de foto's zien we de aalmoezenier samen zingen met v.l.n.r. medebroeder Henny Koot sdb en André Raaijmakers. Tijdens de viering hield Henny Koot ook nog een korte overweging. Foto's: Mia Janssen

2018-01-22 Het Internationale Circus Festival in Monte Carlo 2018

Een oecumenische viering werd gehouden op maandag 22 januari in de grote circustent in FONTVIEILLE, met onder andere een optreden van het duo Balance.

Op maandag 22 januari is aalmoezenier Van Welzenes tijdens de jaarvergadering in Monaco voor drie jaar herkozen als secretaris-generaal van de Internationale Mondiale Oecumenisch Organisatie van pastores en pastoraal werkers van alle christelijke kerken voor de kermis-, circus- en marktkoopluigemeenschappen.

Dominee Katharina Hoby uit Zürich is herkozen als vicesecretaris-generaal.

2018-01-12 ENTE en ECA conferentie in Boedapest

Op vrijdag 12 januari bezocht aalmoezenier Van Welzenes een symposium over onderwijs aan de jeugd van de trekkende bevolking. In de bijdrage van ENTE werd vooral gesproken over onderwijs aan jonge kinderen. Het pastoraat is een aanjager voor het bereiken van structureel onderwijs aan alle kinderen. 's Avonds werd ter ontspanning een circusvoorstelling bezocht.

2018-01-11 KSCC Nijmegen Soos met Bingo met wintergroenten

Donderdag 11 januari trapte we het nieuwe jaar af met een vrolijke bingo. De prijzen waren diverse, lekkere en gezonde winterproducten. Het is een gezellige middag geworden. Foto's Gemma Raats.

2018-01-09 Binnenvaartsoos Zwijndrecht Nieuwjaarssoos

De nieuwjaarssoos op 9 januari was geweldig ! En wat een opkomst, wel 200 bezoekers geteld. Een echte topper ! De gasten werden net als andere jaren ontvangen met bubbelwijn en appelflappen. Twee van onze vrijwilligers begonnen al om 7 uur in de ochtend te bakken en het resultaat was er. Er zijn in totaal ongeveer 380 appelflappen gebakken. Gelukkig was er genoeg met deze grote opkomst van bezoekers. Het was een gezellig middag . Foto's Ina Feenstra.

2017-12-28, Telematicadag KSCC Nijmegen

Op donderdag 28 december 2017 vond de 22e Telematicadag plaats op het Schipperscentrum KSCC te Nijmegen. Thema van de 22e bijeenkomst was 'digitaler dan je denkt'. De Binnenvaart Telematica Award was deze keer voor Ronald Versloot.
Foto's Gerus Brugman

2017-12-25 Kerstmis Circus Freiwald Nijmegen

Op uitnodiging van de familie Freiwald werd de H. Mis op 1e kerstdag wederom in de piste van het Kerstcircus gehouden.  Foto's Gerus Brugman

2017-12-25 Kerstmis Wintercircus Freiwald Nijmegen

Namens de Bovak was de heer Atze J. Lubach, voorzitter,  aanwezig bij de viering in de circuspiste. Hij heeft een aantal foto's gemaakt.

2017-12-17 Kerstmarkt KSCC Nijmegen

Het was een drukte van jewelste. De kerstmarkt op het KSCC Schipperscentrum werd druk bezocht en er werd goed verkocht. Foto's Gerus Brugman

2017-12-15 KSCC Nijmegen Creadoe workshop kerststukjes maken

Onder leiding van Yvonne Meering waren 15 enthousiaste dames aanwezig om kerststukjes te maken. Het resultaat mocht er wezen. Foto's: Agnes Valentijn

2017-12-14 KSCC Nijmegen Soos met kerstbrunch

Op donderdag 14 december organiseerde KSCC Nijmegen Soos met... een kerstbrunch op ons schipperscentrum. Het werd een vrolijke bijeenkomst met gezamenlijk (kerst)liedjes zingen, een brunch en een verrukkelijk optreden van accordeontrio De Amaretto's. Zij verhoogde de sfeer met allerlei kerstliedjes en nodigde iedereen uit om mee te zingen. Daar werd gretig op gereageerd. Foto's Agnes Valentijn.

2017-12-06 Busreis naar de kerstmarkt in Essen en de mannen zetten thuis een boom op

Zoals elk jaar organiseerde Cora ook dit maal op woensdag 6 december een busreis naar de kerstmarkt in Essen. De bus vol vriendinnen hebben genoten van de reis en de kerstmarkt. Tegelijkertijd gingen de mannen aan de slag met het opzetten van de kerstboom bij het KSCC Parochiecentrum Nijmegen. Na afloop was er voor iedereen een of twee kommen erwtensoep, aangeboden door Sander en Lizette van m/s/ Factotum.

2017-12-05 Schipperssoos Zwijndrecht met Sinterklaasmiddag

5 December wordt op de soos ook gevierd. Hoewel onze bezoekers toch de kinderleeftijd ver achter zich hebben vinden de meesten het nog steeds gezellig om de verjaardag van Sinterklaas een beetje mee te vieren. Dit ging gepaard met live muziek en chocolademelk met of zonder rum. We werden verrast met heerlijke gebakjes gesponsord door bunkerstation 'Fiwado'.

Wij bedanken Fiwado hier voor ! Het bezoekers aantal was weer helemaal top, 130 bezoekers. De volgende soos is met kerstborrel. Komt u allemaal weer? Als het buiten slecht weer is en koud , vind u de warmte bij ons op de soos. Foto's: Jeanneke Wijnen

2017-11-07 BSV Zwijndrecht Binnenvaartsoos met modelbouw

Op 7 november was er modelbouw op de soos. Er waren prachtige kranen die werken, een heel mooie baggermolen die draait, grote en klein schepen authentiek nagebouwd. Zo was er ook van Lego de grote graafmachine van Braunkohlen nagebouwd.

De soos met modelbouw trekt ook altijd veel bezoekers. We hadden zeker 160 tot 170 bezoekers. Er komen altijd weer mensen die nog nooit op de soos zijn geweest maar we zien er altijd weer mensen van terug. En daar doen we het voor! We hebben altijd weer graag nieuwe bezoekers en zijn blij met de mensen die altijd komen.

Foto’s: Ina Feenstra

2017-11-26 KSCC Nijmegen Sinterklaasfeest

Zondag 26 november was het zover. Sinterklaas bezocht ons KSCC centrum in Nijmegen. Het was een drukte van belang, vele kinderen stonden hem op te wachten en zongen hem toe. Later mocht elk kind even bij de Sint komen voor een praatje. Foto's Gerus Brugman.

2017-11-10 KSCC Nijmegen Feest van Dank

Vrijdag 10 november was er de jaarlijkse vrijwilligersavond. De avond waarin we d.m.v. een feestje 'dank u wel' zeggen tegen alle vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten voor het draaiende houden van ons schipperscentrum. Het is een geweldige avond geworden, het eten was lekker en het optreden van Punt En El zeer goed. Foto's Gerus Brugman.

« 1 van 2 »