Foto/video

2018-11-06 KSCC Nijmegen Soos met lezing Kledingbank en kleine bingo

Op dinsdag 6 november organiseerde de KSCC Nijmegen Soos met... een interessante lezing over de kledingbank in Nijmegen. Heske gaf uitleg over werk- en handelswijze van de kledingbank. Daarna werd nog een kleine bingo georganiseerd met verzorgingsproducten. Het is een erg leerzame en leuke middag geworden.

Reünie van de PWA-vrijwilligers op zaterdag 3 november 2018

Zaterdag 3 november was de reünie van alle vrijwilligers die de hulpbehoevende vakantiegangers van de Prins Willem Alexander-reis in april begeleidt hadden. Een dank-u-wel voor alle goede zorgen. Vanaf 11.00 uur werden de 40 vrijwilligers verwelkomd met een kopje koffie of thee met gebak. Er was veel om over bij te praten. Mevrouw Lea Bom nam afscheid als coördinatrice van de PWA-vakantie en kreeg een bloemetje aangeboden. In de middag werd er een heerlijke maaltijd geserveerd bestaande uit hutspot of boerenkoolstamppot met een gehaktbal of verse worst. Zo rond 16.00 uur werd de middag afgesloten en ging iedereen voldaan naar huis.

2018-10-04 KSCC Rotterdam schippersontmoetingsdag in Huize Antonius

De jaarlijkse Ontmoetingsdag voor Katholieke Schippers in Rotterdam op donderdag 4 oktober is een gezellige dag geworden. Om 10.00 uur de H.Mis in Huize Antonius. Daarna koffie met gebak en druk bijpraten. Ook werden er liedjes gezongen. Tenslotte was er een diner met diverse gangen. Alles georganiseerd door Paul en Dieny Hofman. Waarvoor dank. Foto's: Hans Tromp

2018-09-30 KSCC Nijmegen 70 jaar intredefeest zuster Vincentia

Op zondag 30 september vierde zuster Vincentia (Bep Faase) haar platina jubileum van haar intrede bij de Zrs. van de H. Carolus Borromeüs. Om 11.00 uur was er een eucharistieviering uit dankbaarheid. Na de viering kreeg de zuster de Zilveren Waalbrugspeld opgespeld door burgemeester Bruls van Nijmegen. De middag werd vervolgd met een kopje koffie of thee en er was de gelegenheid de zuster te feliciteren. Foto's: Gerus Brugman

2018-09-04 Feestelijke opening KSCC activiteitenjaar

De opening van het nieuwe activiteitenjaar werd door zo'n 70 mensen bezocht. het was dus gezellig vol in de zaal. Eerst was er een kleine lunch waarna de spreuk voor het nieuwe jaar werd gepresenteerd. Wat nog volgde was een diapresentatie, gevolgd door toespraken van het bestuur en na de pauze een optreden van de volksdansgroep 'Brigida'.

2018-07-17 t/m 20 KSCC Vierdaagse 2018

Een 100-tal lopers hebben meegedaan. Na afloop konden zij zich laten masseren op het Schipperscentrum Nijmegen.
Met dank aan alle vrijwilligers.

foto's diverse fotografen

2018-07-13 Kermis Uden

Vrijdag 13 juli opening kermis Uden.

Foto's: Frankie Veldkamp

2018-06-19 Doop Jaslene en Davinio Rutten

Op dinsdag 19 juni werden Jaslene Rutten en Davinio Rutten gedoopt. Jaslene en Davinio Rutten zijn de kinderen van Dennis Bossle en Steffie Rutten en zusje en broertje van Caitlinn. Peetouders zijn resp. Leon Bossle en Madeleine KasaloWski en Loreen Bossle en Hanno Reinsch. De doopplechtigheid vond plaats in de tent van Circus Bossle aan de Bandertlaan te Echt.

Foto's: Gerard Guiking

2018-06-14 Soos met Nijmegen Haringparty

Ter afsluiting van het seizoen organiseerde onze activiteitenclub Soos met... een haringparty. Bij binnenkomst ontvingen alle gasten een lotje. Het nieuwe haringseizoen is net begonnen (12 juni) en de haring smaakte goed. Voor wie geen vis lust was er een lekkere bockworst. De middag werd muzikaal omlijst door het koor 'De Waalkanters'. Toen werd de loterij gehouden met de uitgedeelde lotjes. De winnaar ontving 'een weekend Wenen'. (Zie foto 16) Foto's: Gerus Brugman

2018-05-20 Heilig Vormsel Parochiecentrum Nijmegen

Op Eerste Pinksterdag 20 mei ontvingen Cees Wagemaker, Hidde Kuenen, Luuk Janssen, Rens Janssen en Roano Woudstra het Heilig Vormsel. Foto's: Rudy van Duijnhoven

2018-05-20 Doop Joshua Sadowy - Freiwald

De kleine Joshua werd door de aalmoezenier gedoopt in de circustent Freiwald die op dat moment in het Juliapark stond in Veghel. Vader Marek Sadowy en moeder Natascha Spindler en familie keken trots toe.

2018-05-10 Eerste Heilige Communie

Op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei, ontvingen Yara Verlaan, Finn van Gils en Chenoa Woudstra hun Eerste Heilige Communie. Foto's: Sensen

2018-05-08 KSCC Nijmegen krijgt zonnecellen

Het KSCC Schipperscentrum Nijmegen draagt haar steentje bij aan de vergroening van ons energieverbruik. Op dinsdag 8 mei werden op het bovendek twee zonnecelbanken neergelegd. Een vermoeiende klus in de volle zon en met hoge temperaturen. Op woensdag 23 mei werden ze aangesloten op het elektriciteitsnet.

2018-04-30 PWA vakantie 2018

We kunnen terugzien op een geslaagde vakantie op de Prins Willem Alexander. We vertrokken op 30 april in Nijmegen en gingen op vrijdag 4 mei in Arnhem van boord. Het weer zat niet altijd mee, maar de entertainment 's avonds maakte veel goed. Foto's Paul Leensen.

2018-04-22 Voorbereiding 1e H. Communie en Vormsel

Voorbereiding 1e H. Communie (donderdag 10 mei - Hemelvaart)  en Vormsel (zondag 20 mei 1e Pinksterdag) KSCC-Nijmegen.
Foto's: Tessa Verlaan

2018-04-21 Onderscheiding Aalmoezenier Van Welzenes

Op zaterdag 21 april 2018, Wereldcircusdag, ontving B.E.M. van Welzenes sdb bij Circus Freiwald uit handen van de voorzitter van het VNCO, de heer Marcel van den Ende te Drunen de Gouden Chapiteausleutel voor zijn tomeloze inzet voor het circus in Nederland en de rol die hij speelt bij het verbinden van deze sector.
Foto's: Frank Veldkamp

2018-04-12 KSCC Nijmegen Soos met ontmoetingsdag en modeshow

KSCC Nijmegen Soos met... organiseerde deze keer een ontmoetingsdag met koffie en wat lekkers en een lunch. 's Middags werd de nieuwste mode o.l.v. Jos de Haas geshowd door onze vrijwilligers. De gezellige dag werd afgesloten met een loterij waarbij leuke prijzen waren te winnen. Foto's Agnes Valentijn.

2018-04-02 KSCC Nijmegen Tweede Paasdag eucharistieviering

De eucharistieviering op Tweede Paasdag is goed bezocht. Perry Stekhuizen zong enkele prachtliederen en Hans Jacobs sloot de viering af met een overweging De Liefde geheten. Hij ontving een daverend applaus.

2018-03-25 KSCC Nijmegen Palmzondag

De Palmzondagviering op het KSCC parochiecentrum was zeer geslaagd. De kinderen hadden palmpasenstokken gemaakt en tekeningen meegenomen en een muzikale bijdrage was er van het KSCC-Koor. Foto's Leidy Janssen

2018-03-08 KSCC Nijmegen Soos met... bingo en een lezing over cybercrime

Donderdag 8 maart was er weer een fijne KSCC Nijmegen Soos met... Deze keer enkele ronden bingo waarbij schoonmaakspullen gewonnen konden worden. Gevolgd door een lezing over veilig internetten en e-mailen gegeven door Rob Tromp van Autena.

In Memoriam Ruud Lubbers

We herdenken op deze speciale manier de op woensdag 14 februari overleden heer Ruud Lubbers. Hij had een bijzondere band met het KSCC Schipperscentrum. Het echtpaar Lubbers was bij grote activiteiten van het KSCC altijd aanwezig. Een van die grote activiteiten was de opening van het KSCC schipperscentrum in Nijmegen door de heer R. Lubbers, minister-president van Nederland op de Tweede Pinksterdag,19 mei 1986. Het was een stralende dag. Tijdens de opening waren er honderden mensen: groot en klein. In zijn toespraak liet hij duidelijk merken dat hij het KSCC een goed hart toedroeg.

2018-02-07 KSCC Nijmegen - Het koor De Waalkanters vieren hun 9-jarig bestaan

Op woensdag 7 februari vierden De Waalkanters hun 9-jarig bestaan aan boord het KSCC Nijmegen Schipperscentrum. Huub en Willy zongen een duet zoals ook Kees en Truus. Hans Lentjes speelde het keyboard. Verder werd er een bingospel en een quiz gespeeld. En de bitterballen smaakten deze avond bijzonder goed. Foto's Gerard Verschuren.

2018-01-28 Don Boscoviering

De Don Boscoviering is een groot succes geworden. De kerk zat helemaal vol. Op de foto's zien we de aalmoezenier samen zingen met v.l.n.r. medebroeder Henny Koot sdb en André Raaijmakers. Tijdens de viering hield Henny Koot ook nog een korte overweging. Foto's: Mia Janssen

2018-01-22 Het Internationale Circus Festival in Monte Carlo 2018

Een oecumenische viering werd gehouden op maandag 22 januari in de grote circustent in FONTVIEILLE, met onder andere een optreden van het duo Balance.

Op maandag 22 januari is aalmoezenier Van Welzenes tijdens de jaarvergadering in Monaco voor drie jaar herkozen als secretaris-generaal van de Internationale Mondiale Oecumenisch Organisatie van pastores en pastoraal werkers van alle christelijke kerken voor de kermis-, circus- en marktkoopluigemeenschappen.

Dominee Katharina Hoby uit Zürich is herkozen als vicesecretaris-generaal.

2018-01-12 ENTE en ECA conferentie in Boedapest

Op vrijdag 12 januari bezocht aalmoezenier Van Welzenes een symposium over onderwijs aan de jeugd van de trekkende bevolking. In de bijdrage van ENTE werd vooral gesproken over onderwijs aan jonge kinderen. Het pastoraat is een aanjager voor het bereiken van structureel onderwijs aan alle kinderen. 's Avonds werd ter ontspanning een circusvoorstelling bezocht.

2018-01-11 KSCC Nijmegen Soos met Bingo met wintergroenten

Donderdag 11 januari trapte we het nieuwe jaar af met een vrolijke bingo. De prijzen waren diverse, lekkere en gezonde winterproducten. Het is een gezellige middag geworden. Foto's Gemma Raats.

2018-01-09 Binnenvaartsoos Zwijndrecht Nieuwjaarssoos

De nieuwjaarssoos op 9 januari was geweldig ! En wat een opkomst, wel 200 bezoekers geteld. Een echte topper ! De gasten werden net als andere jaren ontvangen met bubbelwijn en appelflappen. Twee van onze vrijwilligers begonnen al om 7 uur in de ochtend te bakken en het resultaat was er. Er zijn in totaal ongeveer 380 appelflappen gebakken. Gelukkig was er genoeg met deze grote opkomst van bezoekers. Het was een gezellig middag . Foto's Ina Feenstra.

2017-12-28, Telematicadag KSCC Nijmegen

Op donderdag 28 december 2017 vond de 22e Telematicadag plaats op het Schipperscentrum KSCC te Nijmegen. Thema van de 22e bijeenkomst was 'digitaler dan je denkt'. De Binnenvaart Telematica Award was deze keer voor Ronald Versloot.
Foto's Gerus Brugman

« 1 van 2 »