Foto/video

2020-03-05 KSCC Nijmegen Soos met… Lentebingo

De dagen beginnen te lengen dus werd het weer tijd voor een lentebingo. Op donderdag 5 maart waren allerlei mooie paasartikelen te winnen.
De bingo is goed bezocht en erg gezellig.

2020-02-18 Binnenvaartsoos Zwijndrecht viert carnaval

Binnenvaartsoos Zwijndrecht dinsdag 18 februari.

Het is weer tijd voor carnaval, dat lieten wij op de soos niet voorbij gaan zonder daar een gezellige middag van te maken. De vrijwilligers van de soos en verscheidene bezoekers van de soos hesen zich in carnavalskostuum en zagen er vrolijk uitgedost uit. De stemming zat er goed in met gezellige muziek. Altijd weer leuk zo'n middag. De zaal was mooi versiert, zoals elk jaar, door het Julia internaat.

Ina Feenstra (foto's)

2020-02-06 KSCC Nijmegen Soos met Dansgroep 'Lach & Knipoog'

Donderdag 6 februari was een gezellige boel. De KSCC Nijmegen Soos met... werkgroep had een een dansgroep uitgenodigd. De dansgroep Lach & Knipoog liet in een voorstelling zien dat dansen leuk is en voor alle leeftijden. Tijdens de pauze en als afsluiting van de middag werd nog een rondje bingo gespeeld. Foto's: Gemma Raats.

2020-02-02 Don Bosco viering op het KSCC Parochiecentrum Nijmegen

Op zondag 2 februari is het Don Boscofeest gevierd. Voor deze gelegenheid was John Smeets, oud Salesiaan, de gastpredikant. Foto's: Gerus Brugman.

2020-01-28 ESU jaarvergadering in Wenen

Op dinsdag 28 januari was de European Showmen's Union (ESU) jaarvergadering in de Wirtschaftkammer in Wenen. Gastheer was Heimo Medwed, u ziet hem gezellig een glas wijn drinkend met Nia Crommelin en de aalmoezenier. Tijdens de vergadering die met een gebed werd geopend door de aalmoezenier werd Nina Crommelin gekozen als bestuurslid van de ESU en werd Albert Ritter gekozen als nieuwe voorzitter. U ziet hem samen met zijn assistent op de foto met de aalmoezenier. Atze Lubach werd herkozen als vice-voorzitter en penningmeester. De groepsfoto voor de koets laat de Nederlandse delegatie zien.

2020-01-09 KSCC Nijmegen Soos met... winterbingo

De winterbingo van donderdag 9 januari is zeer geslaagd te noemen. De organisatie is het gelukt om te zorgen voor fijne en leuke prijzen die verband houden met het thema Winter. De koffie en thee smaakte goed en het is toch lekker; even bijpraten tijdens het rollen van de bingoballen. Foto's: Agnes Valentijn.

2019-12-28 Telematicadag KSCC Nijmegen

Op zaterdag 28 december vond de 24e Telematicadag plaats op het schipperscentrum te Nijmegen. Met als titel 'Een beter klimaat in de binnenvaart_Meten is weten' was er een grote informatiemarkt met tal van pitches met als dagvoorzitter van Henk van Laar. De telematicaprijs ging dit jaar naar Cas Willems en werd overhandigd door Annet Augustijn (voorzitter Bureau Telematica) en Henk van Laar.
Foto's: Gerus Brugman

2019-12-26 2e kerstdag

2e kerstdag viering in het Parochiecentrum KSCC-Nijmegen.
Dyonne Rutjes ontvangt een bijdrage voor haar project in Oeganda.
Foto's: Gerus Brugman

2019-12-25 Kerstviering in Circus Freiwald

Woensdag 25 december jl. vond de kerstviering plaats in Circus Freiwald te Nijmegen. Met een geweldige opkomst was dit een bijzondere kerstviering m.m.v. het KSCC-koor, Waalkanterskoor en artiesten van circus Freiwald.
Foto's Gerus Brugman

2019-12-22 Kerstmarkt KSCC-Nijmegen

Op zondag 22 december 2019 vond de jaarlijkse kerstmarkt plaats op het KSCC-Nijmegen. Er was een aantal kraampjes waar men leuke items kon kopen en natuurlijk ook de gemaakte bloemstukjes die op vrijdag 20 december waren gemaakt door onze vrijwilligers.
foto's: Gerus Brugman

2019-12-20 Kerststukjes maken

Op vrijdag 20 december werden onder de bezielende leiding van Yvonne Meering vele mooie kerststukjes gemaakt, bestemd voor de verkoop op zondag 22 december op de Kerstmarkt op het KSCC-Nijmegen.
foto's: Agnes Valentijn

2019-12-14 Paramont Kerstbal in Zwijndrecht

Kerstbal 2019. Zaterdag 14 december werd er in het ARA hotel, in Zwijndrecht, het Paramont kerstbal gehouden. Het was er gezellig druk met goede muziek en een mooi aangeklede zaal in kerstsfeer. We werden ontvangen met bubbeltjes wijn. Heerlijke hapjes met als afsluiter een sneetje krentenbrood. De muziek werd verzorgd door het duo Joyride. De organisatie van het kerstbal lag in handen van Wilma Vissers. Zij heeft het voortreffelijk gedaan. Foto's: Ina Feenstra.

2019-12-12 KSCC Nijmegen Soos met Bingo in kerstsfeer

De Bingo in Kerstsfeer is goed bezocht. Op donderdag 12 december 2019 kwamen ongeveer 35 mensen af op deze gezellige spelletjesmiddag. Foto's: Agnes Valentijn.

2019-12-11 Opbouw kerstversiering

Op woensdag 11 december werd de kerstversiering op het kerkschip aangebracht. De grote kerstboom werd geplaatst, de kerstverlichting binnen en buiten aangebracht. En in de kerk werd het kerststalletje weer geplaatst. Na al dat harde werken was de erwtensoep met roggebrood en spek zeer welkom. Gemaakt, zoals elk jaar, en geserveerd door Sander Janssen.

2019-12-11 Kerstmarkt Essen

Op woensdag 11 december vertrok een bus vol enthousiaste deelnemers naar de kerstmarkt in Essen. Cora Peperkamp, die de reis jaarlijks organiseert,  had er weer een mooie dag van gemaakt.
Foto's door: Leidy Janssen, Mia Janssen en Petra Jansen

2019-11-24 Aankomst Sint Nicolaas op het Schipperscentum Nijmegen

Zondag 24 november was het dan zover. Sint Nicolaas arriveerde met zijn zwarte Pieten in de Nijmeegse Waalhaven. Op het Schipperscentrum wachtte zo'n 30 kinderen met spanning af wat de goedheiligman nu voor hen mee zou brengen. In afwachting van de Sint hadden ze al, onder leiding van ons aller Hetty, uitgebreid liedjes gezongen en tekeningen gemaakt. Toen was het zover. De kinderen werden niet teleurgesteld. Er was snoep en cadeaus voor allemaal. Dank je Sinterklaasje, dank je, dank ook aan zwarte Piet. Foto's: Gerus Brugman.

2019-11-22 Vrijwilligersavond KSCC Nijmegen

Het beloofde een gezellige boel te worden op de vrijwilligersavond van vrijdag 22 november. En dat werd het ook. Na ontvangst met koek en thee werden de meer dan 100 vrijwilligers geamuseerd door gelegenheidscabaret 'Wat en half wat' onder leiding van Jan Hoks. Jan had voor het programma de hulp ingeroepen van verschillende vrijwilligers uit zijn KSCC gymnastiekgroep (van dinsdagochtend). Daarna was het tijd om wat te eten. Ditmaal diverse soorten stamppot met een gehaktbal, rookworstje of goulash. Aan het eind van de avond kregen alle vrijwilligers bij vertrek een touchscreenpen aangeboden. De pen die gebruikt kan worden op het scherm van een tablet of mobiele telefoon werd aangeboden door het KSCC en gesponsord door Copula Promotions/Maritiem van Paul van Meegen. Foto's: Agnes Valentijn en Gerus Brugman.

2019-11-19 Binnenvaartsoos Zwijndrecht met modelbouw

Dinsdag 19 november was er weer de jaarlijkse modelbouw op de Binnenvaartsoos. Het was een druk maar gezellige middag met rond de 180 bezoekers . We bedanken de modelbouwers dat zij hun waar ten toon wilden stellen waardoor het weer een succesvolle soosmiddag werd. Foto's: Ina Feenstra

2019-11-07 KSCC Nijmegen Soos met lezing over Koek en Snoepie

De Soos met... van donderdag 7 november op het KSCC Nijmegen is een fijne middag geworden. Met behulp van oude foto's en oude filmfragmenten van tv-series uit de zwartwit jaren van de televisie werd een nostalgisch beeld van de jaren 40, 50 en 60 opgeroepen. Met muziek en reclame werden beschrijvingen gegeven van Oudhollandse snoepjes. Uiteraard mocht men ook proeven. Aan het eind van de middag kon er divers Oudhollands snoep gekocht worden. Foto's: Gemma Raats

2019-11-03 Allerzielenviering op het KSCC Parochieschip in Nijmegen

Op zondag 3 november 2019 stonden we stil bij onze geliefde overledenen tijdens de Allerzielenviering op ons KSCC Parochieschip in Nijmegen. De dienst was zeer goed bezocht. De muziek werd verzorgd door Dinie Jacobs (fluit) en Chris Kleinpenning (trompet) die ook de Last Post speelde. Na afloop werd zuster Vincentia gefeliciteerd met haar 95ste verjaardag. En iedereen werd getrakteerd op een oliebol, aangeboden door de familie Duyts. Foto's: Gerus Brugman, Tonny van der Veeken

2019-10-02 Binnenvaartsoos Zwijndrecht busreis naar Dinant (B)

Gijsbert Reijmers heeft  voor de Binnenvaartsoos een busreis naar Dinant georganiseerd. Op woensdag 2 oktober vertrokken we om 8.45 van Zwijndrecht. Vervolgens was er een koffiepauze in Breda. Aangekomen om 13.30uur bezochten we Dinant met de Citadel en liepen over de brug waar enorme saxofoons op staan daar de uitvinder van de saxofoon uit Dinant komt. Aansluitend genoten we van een vaartocht naar Freyr met onderweg een sluis. Na een diner op de  terugweg in Hoogerheide waren we om 22.00 uur weer terug in Zwijndrecht. Foto's: Ina Feenstra

2019-10-02 Gemeenschapsdag Salesianen an boord KSCC Schipperscentrum Nijmegen

Woensdag 2 oktober was de Gemeenschapsdag van de religieuze congregatie Salesianen aan boord van het Schipperscentrum Nijmegen. Op deze dag komt de congregatie samen om elkaar te zien, spreken, om samen de eucharistie te vieren en om feestelijk te eten en te drinken. Aanwezig waren salesianen uit Nederland, de provinciaal met zijn Raad, leden van de werkgroep Don Bosco, medewerkers van het kantoor in Hoevelaken en een communiteit uit Vlaanderen. Samen zorgde zij voor een geslaagde dag.

2019-09-15 Ziekenzondag eucharistieviering op het Parochiecentrum Nijmegen

De Ziekenzondag viering van 15 september is zeer goed bezocht. Op ziekenzondag staan we stil bij alle zieken, maar speciaal hebben we aandacht voor de zieken in onze gemeenschap. De bezoekersdienst die onze zieken regelmatig bij staan werden bedankt voor hun inzet. De muziek tijdens de eucharistieviering werd verzorgd door Gemengde Zangvereniging 'Zanglust' uit Kapel-Avezaath o.l.v. Annelies Combecher. Foto's: Gerus Brugman.

2019-09-05 Opening activiteitenjaar 2019-2020 van het KSCC-Nijmegen

Donderdag 5 september was het zover. De opening van het nieuwe activiteitenjaar van het KSCC in Nijmegen. Het welkomswoord werd uitgesproken door onze secretaris Jos Rouw. Daarna werd door de aalmoezenier d.m.v. dia's alle activiteiten van het afgelopen jaar besproken en alle medewerkers en vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Daarop volgde een optreden van het Waalkanterskoor. En buiten werd inmiddels de barbecue aangestoken. Iedereen genoot van een lekkere maaltijd. De middag werd rond 16.00 uur afgesloten. Al met al een mooie dag en een goede start van het activiteitenjaar 2019-2020. Foto's: Gerus Brugman.

2019-08-30 Fietstocht Schippersvereniging Sterreschans

Op 30 augustus is de schippersvereniging uit Doornenburg een dagje wezen fietsen. Tegen half elf vertrok het gezelschap vanuit Doornenburg, richting het Pannerdens veer om daar over te varen. Aan de ‘overkant’ ging het richting Duiven, bij het Horsterpark was de eerste koffiestop. Daarna naar de voormalige scheepswerf van ASM aan de Stadsblokkenweg in Arnhem-Zuid. Daar konden de schippers hun hart nog eens ophalen aan de daar gebouwde binnenvaartschepen en Rijnsleepboten, die daar op de sleephelling gebouwd werden. Na een mooie rustpauze op het terras van het paviljoen ging het naar Camping de Waay om daar ‘Onder An De Diek’ nog een afzakkertje te nemen waarna ieder voldaan naar huis ging.

2019-08-25 Kermis mis Budel

De kermis mis van Budel op zondag 25 augustus in de autoscooter van de familie Van Tuyl was een ongekend succes. Celebrant aalmoezenier B. van Welzenes sdb werd muzikaal ondersteund door het kerkkoor Frits Feijen met solistes Iris van Lierop en Elly en het orgel van Frans van Reeken. Alle aanwezigen werden na de mis getrakteerd op een gratis oliebol door de oliebollenkraam van de familie Paashuis. Foto's: Atze j. Lubach - Koers

2019-08-18 Kermis mis Oss

Op 18 augustus, kermiszondag, werd voor het tweede jaar een Kermis mis in Oss gehouden. Tegen 11.00 uur werd de rust op het kermisterrein verbroken door tromgeroffel van het opkomende Sint Sebastiaangilde. Zij begeleide aalmoezenier Bernhard van Welzenes naar de tent van de autoscooters waar de aalmoezenier voorging in een mis speciaal voor de kermismensen.
Het koor MengelmOeSS zorgde voor de zang en het gilde luisterde de dienst op haar eigen wijze. De aalmoezenier wist op luchtige wijze een goed gevulde tent te boeien en te inspireren. Na afloop van de mis trok het gilde met de pastor naar het reuzenrad vanwaar hij van bovenaf de zegen over kermis uitsprak. Tot slot was er koffie met een oliebol.

2019-07-21 Kermis mis in Tilburg

2019-07-21 Kermis mis in Tilburg. Altijd weer bijzonder. De zang en muziek werd ook dit jaar weer verzorgd door Ruby van Urk. Enkele kinderen werden gevraagd om celebrant aalmoezenier B. van Welzenes te helpen. Dat deden ze met veel plezier.

2019-07-16 Vierdaagse Nijmegen

Een selectie van de foto's die gemaakt zijn tijdens de Vierdaagse van Nijmegen 2019. Foto's: Henry en Jolanda Mooren, Peter Poppelier, aalmoezenier B. van Welzenes sdb.

« 1 van 2 »