Foto/video

2019-01-08 KSCC Nijmegen Soos met winterbingo

Een goed bezochte Soos met... Onder het genot van een wintersoep en hapjes werd er druk bingo gespeeld. Al met al een geslaagde middag.

2018-12-28 Telematicadag KSCC-Nijmegen

Op vrijdag 28 december werd de 23e Telematicadag gehouden a/b van het KSCC-Nijmegen. Thema van deze bijeenkomst: Datagedreven Binnenvaart in de 21e eeuw Tools voor een meer winstgevende bedrijfsvoering.
Foto's Gerus Brugman

2018-12-25 Kerstviering bij Circus Freiwald

Op uitnodiging van de familie Freiwald werd de H. Mis op 1e kerstdag wederom in de piste van het Kerstcircus Nijmegen gehouden. Foto's Gerus Brugman

2018-12-23 Eucharistieviering circustent Kerstcircus Haarlem

Bijzondere eucharistieviering in circustent Kerstcircus Haarlem. Bij het kerstcircus in het Haarlemse Reinaldapark vond op zondag 23 december voor een allereerste keer een eucharistieviering plaats in een circustent. Foto's: Frank Veldkamp

2018-12-17 KSCC Nijmegen Crea-Doe Kerststukjes Maken

Maandag 17 december werd onder leiding van Yvonne Meering weer een cursus Crea-Doe Kerststukjes Maken gegeven. Met veel enthousiasme werden de dennentakjes in de oase geprikt. In de pauze was er koffie met door Yvonne zelfgemaakte appeltaart. Een geslaagde cursusmiddag.

2018-12-16 KSCC Nijmegen Kerstmarkt

Het is op zondag 16 december gezellig druk geworden tijdens de kerstmarkt op het schipperscentrum. Er waren wat minder standjes dan vorig jaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle broodjes worst waren uitverkocht. Foto's Gerus Brugman.

2018-12-12 Kerstmarkt Dortmund en de opbouw van de kerstboom op het KSCC Schipperscentrum

In alle vroegte vertrokken op woensdag 12 december de bus naar de kerstmarkt in Dortmund. de achterblijvers versierde die dag het schipperscentrum met kerstverlichting en versiering en plaatste een grote kerstboom op het dek. Na afloop was er zoals vanouds erwtensoep van Sander en Lizette Janssen.

2018-12-04 KSCC Nijmegen Soos met Sinterklaasbingo

De Soos met... van dinsdag 4 december stond in het teken van een sinterklaasbingo. Een mooi sinterklaasverhaal werd voorgelezen. In het verhaal kwamen alle bingogetallen voor. Wie het eerst bingo had mocht een mooi presentje uitzoeken. Doordat uiteindelijk alle getallen langs kwamen, was er een cadeau voor iedereen. Het ontbrak ook niet aan koffie en thee met met lekkere sinterklaaskoek en snoepgoed. Foto's Agnes Valentijn

2018-11-25 Sint Nicolaas op het schipperscentrum

Zondag 25 november was het zover. Sinterklaas bezocht ons KSCC centrum in Nijmegen. Het was een drukte van belang, vele kinderen stonden hem op te wachten en zongen hem toe. Later mocht elk kind even bij de Sint komen voor een praatje. Foto's Gerus Brugman.

Het feest-van-dank voor onze vrijwilligers van het KSCC en Landelijke Parochie

Op vrijdag 9 november waren al onze vrijwilligers uitgenodigd voor het feest-van-dank. Een avond waarin het KSCC haar vrijwilligers in het zonnetje zet en bedankt voor hun inzet het hele jaar door. Na de toespraak van onze voorzitter Jos Rouw en aalmoezenier Van Welzenes sdb volgde het optreden van theatergroep Steen en Been.

Daarop volgde een maaltijd met diverse stamppotten. De avond werd afgesloten met een optreden van gelegenheidstrio bestaande uit Huub (gitaar), Cees (zang) en William (mondharmonica). Foto's Gerus Brugman

2018-11-06 KSCC Nijmegen Soos met lezing Kledingbank en kleine bingo

Op dinsdag 6 november organiseerde de KSCC Nijmegen Soos met... een interessante lezing over de kledingbank in Nijmegen. Heske gaf uitleg over werk- en handelswijze van de kledingbank. Daarna werd nog een kleine bingo georganiseerd met verzorgingsproducten. Het is een erg leerzame en leuke middag geworden.

Reünie van de PWA-vrijwilligers op zaterdag 3 november 2018

Zaterdag 3 november was de reünie van alle vrijwilligers die de hulpbehoevende vakantiegangers van de Prins Willem Alexander-reis in april begeleidt hadden. Een dank-u-wel voor alle goede zorgen. Vanaf 11.00 uur werden de 40 vrijwilligers verwelkomd met een kopje koffie of thee met gebak. Er was veel om over bij te praten. Mevrouw Lea Bom nam afscheid als coördinatrice van de PWA-vakantie en kreeg een bloemetje aangeboden. In de middag werd er een heerlijke maaltijd geserveerd bestaande uit hutspot of boerenkoolstamppot met een gehaktbal of verse worst. Zo rond 16.00 uur werd de middag afgesloten en ging iedereen voldaan naar huis.

2018-10-04 KSCC Rotterdam schippersontmoetingsdag in Huize Antonius

De jaarlijkse Ontmoetingsdag voor Katholieke Schippers in Rotterdam op donderdag 4 oktober is een gezellige dag geworden. Om 10.00 uur de H.Mis in Huize Antonius. Daarna koffie met gebak en druk bijpraten. Ook werden er liedjes gezongen. Tenslotte was er een diner met diverse gangen. Alles georganiseerd door Paul en Dieny Hofman. Waarvoor dank. Foto's: Hans Tromp

2018-09-30 KSCC Nijmegen 70 jaar intredefeest zuster Vincentia

Op zondag 30 september vierde zuster Vincentia (Bep Faase) haar platina jubileum van haar intrede bij de Zrs. van de H. Carolus Borromeüs. Om 11.00 uur was er een eucharistieviering uit dankbaarheid. Na de viering kreeg de zuster de Zilveren Waalbrugspeld opgespeld door burgemeester Bruls van Nijmegen. De middag werd vervolgd met een kopje koffie of thee en er was de gelegenheid de zuster te feliciteren. Foto's: Gerus Brugman

2018-09-04 Feestelijke opening KSCC activiteitenjaar

De opening van het nieuwe activiteitenjaar werd door zo'n 70 mensen bezocht. het was dus gezellig vol in de zaal. Eerst was er een kleine lunch waarna de spreuk voor het nieuwe jaar werd gepresenteerd. Wat nog volgde was een diapresentatie, gevolgd door toespraken van het bestuur en na de pauze een optreden van de volksdansgroep 'Brigida'.

2018-07-17 t/m 20 KSCC Vierdaagse 2018

Een 100-tal lopers hebben meegedaan. Na afloop konden zij zich laten masseren op het Schipperscentrum Nijmegen.
Met dank aan alle vrijwilligers.

foto's diverse fotografen

2018-07-13 Kermis Uden

Vrijdag 13 juli opening kermis Uden.

Foto's: Frankie Veldkamp

2018-06-19 Doop Jaslene en Davinio Rutten

Op dinsdag 19 juni werden Jaslene Rutten en Davinio Rutten gedoopt. Jaslene en Davinio Rutten zijn de kinderen van Dennis Bossle en Steffie Rutten en zusje en broertje van Caitlinn. Peetouders zijn resp. Leon Bossle en Madeleine KasaloWski en Loreen Bossle en Hanno Reinsch. De doopplechtigheid vond plaats in de tent van Circus Bossle aan de Bandertlaan te Echt.

Foto's: Gerard Guiking

2018-06-14 Soos met Nijmegen Haringparty

Ter afsluiting van het seizoen organiseerde onze activiteitenclub Soos met... een haringparty. Bij binnenkomst ontvingen alle gasten een lotje. Het nieuwe haringseizoen is net begonnen (12 juni) en de haring smaakte goed. Voor wie geen vis lust was er een lekkere bockworst. De middag werd muzikaal omlijst door het koor 'De Waalkanters'. Toen werd de loterij gehouden met de uitgedeelde lotjes. De winnaar ontving 'een weekend Wenen'. (Zie foto 16) Foto's: Gerus Brugman

2018-05-20 Heilig Vormsel Parochiecentrum Nijmegen

Op Eerste Pinksterdag 20 mei ontvingen Cees Wagemaker, Hidde Kuenen, Luuk Janssen, Rens Janssen en Roano Woudstra het Heilig Vormsel. Foto's: Rudy van Duijnhoven

2018-05-20 Doop Joshua Sadowy - Freiwald

De kleine Joshua werd door de aalmoezenier gedoopt in de circustent Freiwald die op dat moment in het Juliapark stond in Veghel. Vader Marek Sadowy en moeder Natascha Spindler en familie keken trots toe.

2018-05-10 Eerste Heilige Communie

Op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei, ontvingen Yara Verlaan, Finn van Gils en Chenoa Woudstra hun Eerste Heilige Communie. Foto's: Sensen

2018-05-08 KSCC Nijmegen krijgt zonnecellen

Het KSCC Schipperscentrum Nijmegen draagt haar steentje bij aan de vergroening van ons energieverbruik. Op dinsdag 8 mei werden op het bovendek twee zonnecelbanken neergelegd. Een vermoeiende klus in de volle zon en met hoge temperaturen. Op woensdag 23 mei werden ze aangesloten op het elektriciteitsnet.

2018-04-30 PWA vakantie 2018

We kunnen terugzien op een geslaagde vakantie op de Prins Willem Alexander. We vertrokken op 30 april in Nijmegen en gingen op vrijdag 4 mei in Arnhem van boord. Het weer zat niet altijd mee, maar de entertainment 's avonds maakte veel goed. Foto's Paul Leensen.

2018-04-22 Voorbereiding 1e H. Communie en Vormsel

Voorbereiding 1e H. Communie (donderdag 10 mei - Hemelvaart)  en Vormsel (zondag 20 mei 1e Pinksterdag) KSCC-Nijmegen.
Foto's: Tessa Verlaan

2018-04-21 Onderscheiding Aalmoezenier Van Welzenes

Op zaterdag 21 april 2018, Wereldcircusdag, ontving B.E.M. van Welzenes sdb bij Circus Freiwald uit handen van de voorzitter van het VNCO, de heer Marcel van den Ende te Drunen de Gouden Chapiteausleutel voor zijn tomeloze inzet voor het circus in Nederland en de rol die hij speelt bij het verbinden van deze sector.
Foto's: Frank Veldkamp

2018-04-12 KSCC Nijmegen Soos met ontmoetingsdag en modeshow

KSCC Nijmegen Soos met... organiseerde deze keer een ontmoetingsdag met koffie en wat lekkers en een lunch. 's Middags werd de nieuwste mode o.l.v. Jos de Haas geshowd door onze vrijwilligers. De gezellige dag werd afgesloten met een loterij waarbij leuke prijzen waren te winnen. Foto's Agnes Valentijn.

« 1 van 2 »