Foto/video

Modeshow georganiseerd door Fa. De Haas en KSCC Soos met...

Dinsdag 7 mei vond de jaarlijkse modeshow plaats. Modewinkel Fa. De Haas in samenwerking met KSCC Nijmegen Soos met... liet de nieuwe collectie zien. Naturel geshowd door onze vrijwilligers (Henriëtte, Yvon, Agnes, Roos, Paul en Piet) van het Schipperscentrum. De middag werd afgesloten met een kleine loterij met leuke prijzen. Met meer dan 50 toeschouwers was het een zeer geslaagde middag. Met dank aan de organisatie en alle vrijwilligers die deze middag mogelijk hebben gemaakt. Foto's: Tonny van der Veeken

De Waalkanters' dagje uit

Op woensdag 1 mei werd door het koor De Waalkanters een uitstapje gemaakt. Met de bus werd een anderhalf uur durende tourrit gemaakt door het land van Maas en Waal. De tour eindigde bij Hotel Moeke Mooren in Appeltern. Daar werd genoten van een uitgebreide lunch. Wat volgde was een rondvaart over de Maas en het aansluitende natuurgebied De Mooringerwaarden. Tijdens de rondvaart werd koffie, thee met wat lekkers geserveerd. Het was die dag mooi weer. Niet heel warm maar in de zon en uit de wind zeer aangenaam. De dag werd daarom afgesloten met een drankje op het terras van het hotel. Zo rond 17.30 uur waren de Waalkanters weer terug in Nijmegen.
Al met al een zeer fijne en goed georganiseerde dag. Foto's: Agnes Valentijn

Goede Week en Pasen 2019

De eucharistievieringen van Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, de Paaswake op zaterdag, Eerste Paasdag en Tweede Paasdag zijn goed bezocht. Op Eerste Paasdag werd de muziek onder andere verzorgd door Sylvia Greve (zang en fluit) en Ingeborg Hubens (piano). Op Tweede Paasdag werd de muziek verzorgd door Dinie Jacobs (fluit). Extra predikant was pater Wim Boksebeld sdb. Foto's: Gerus Brugman

Drone foto's van de Waalhaven in Nijmegen

Eind maart heeft Laurens Verberck met een drone (onbemand luchtvaartuigje) luchtfoto’s gemaakt van de Waalhaven in Nijmegen.

KSCC Nijmegen Soos met Paasbingo

Dinsdag 2 april organiseerde we van Soos met... weer een lekkere bingo, met als thema Pasen. De prijzen die gewonnen konden worden staan garant voor een gezellig Paasfeest met familie en/of vrienden. Kortom, het was een leuk, gezellig en drukbezochte bingomiddag.

Binnenvaartsoos Zwijndrecht Creamiddag

Dinsdag 2 april was het weer een gezellige middag op de Binnenvaartsoos in Zwijndrecht. Het was dit keer de creatieve middag, altijd goed voor veel bezoekers. Er werden veel mooie dingen tentoongesteld. Hoe leuk is het dat veel mensen na beëindiging van hun vaarcarrière zich met creatieve dingen bezig houden. Foto's: Ina Feenstra

Speciale zondagsmis op 24 maart met Koor Vivente

Op zondag 24 maart werd de eucharistieviering muzikaal ondersteund door het Koor Vivente uit Dreumel. Het koor bestaat uit 21 zangers, 1 muzikaal begeleider en staat onder leiding van dirigent Annelies Combecher. Foto’s: Gerus Brugman

8 en 9 maart 2019 tentoonstelling over de binnenvaart door SV Sterreschans Doornenburg

Op 8 en 9 maart organiseerde Schippersvereniging Sterreschans Doornenburg een tentoonstelling over de binnenvaart in Het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. De collectie bestond uit oude rivierkaarten, boeken over de binnenvaart, foto's en modellen van oude binnenvaartschepen, oude werktuigen, vlaggen enzovoort. Foto's: Nellie en Jop van Megen.

2019-03-05 Zwijndrecht soos in carnavalssfeer

Het was dinsdag 5 maart heel gezellig op de speciale binnenvaartsoos in Zwijndrecht. De soos was in carnavalssfeer met live muziek en natuurlijk de beentjes van de vloer met als afsluiter een polonaise. De stemming zat er goed in. Foto's: Ina Feenstra

KSCC Nijmegen Soos met... High Tea

Het was genieten deze dinsdagmiddag. High Tea met eerst allerlei hartige hapjes. En een optreden van het koor De Arc Singers met een bekend repertoire, zodat er meegezongen kon worden. Na de pauze waren er allerlei zoete hapjes en vervolgde de Arc Singers onder begeleiding van piano hun optreden. Met ongeveer 40 mensen is de High Tea goed bezocht.

Paul en Henriette Leensen op bezoek bij broeder Willy Leensen

Het project van broeder Willy Leensen in Muntilan (Java) werpt zijn vruchten af. Dankzij de steun uit de opbrengst van de Vastenactie. De broeder traint en schoolt kinderen zodat zij later geplaatst kunnen worden bij allerlei bedrijfjes. Zoals hier bijvoorbeeld in een garage van de familie Bintang. Op kantoor als op de werkvloer. Ook geeft hij arme kinderen de middelen om naar school te gaan zoals Fitri en haar broer en zusje.

2019-02-05 Binnenvaartsoos Zwijndrecht

Op de soos van dinsdag 5 februari hadden we bezoek van TV Rijnmond. Zij filmden geruime tijd wat de volgende dag uitgezonden werd. Het was een leuke ervaring. Jean Wijnen werd geïnterviewd evenals andere bezoekers en vrijwilligers van de soos. Foto's Ina Feenstra

KSCC Nijmegen Soos met... uitleg dokterassistente

KSCC Soos met...lezing: wat kan de doktersassistente voor ons betekenen?
De lezing werd verzorgd door Karin van der Velde, doktersassistente (met rode jurk) en Anne ... huisarts in opleiding van de Huisartspraktijk Oosterhout uit Nijmegen Noord. Aan bod kwam onder andere: uitleg over medicatie, screening van herhaalrecepten (blijkt zeer strikt). De Soos met... was goed bezocht. Het publiek was zeer te spreken over de lezing die zij typeerde als 'vakkundig' en 'zeer spontaan'.

2019-01-27 Don Bosco viering op het KSCC Parochiecentrum in Nijmegen

Het Feest van Don Bosco is een mooie viering geworden. De muziek werd verzorgd door de familie Wagemakers. En er was een lezing van de extra predikant en medebroeder Gerard Stolker. U kunt die lezing lezen op onze website door op deze link te klikken. Foto's Gerus Brugman en Kees Staats.

2019-01-18 tm 23 Internationaal Circusfestival in Monte Carlo, Monaco

Aalmoezenier Van Welzenes sdb bezocht diverse jaarvergaderingen van de ECA, FMC, ENTE en FORUM. Woonde de oecumenische viering bij met mgr. Bernard Barsi. Ook werd een award toegekend. De Prix Special de la Pastorale du Cirque werd aan d'Homme du Cirque toegekend. De mannen die tussen circusacts de piste verbouwen.

2019-01-13 KSCC Het Zuiden Zr Jeanette bezoekt het schipperscentrum

Jaarlijks krijgt schipperscentrum Het Zuiden bezoek van Zr. Jeanette. Zij komt dan vertellen over Harapan Jaya, het revalidatiecentrum op  Sumatra. Zondag 13 januari kwam Zr Jeanette op bezoek dit keer vergezeld door haar oomzegger en neef, priester Bertran van Paassen uit Gouda. Bertran is voorgegaan in de eucharistieviering op het feest van de Doop van de Heer.

2019-01-08 KSCC Nijmegen Soos met winterbingo

Een goed bezochte Soos met... Onder het genot van een wintersoep en hapjes werd er druk bingo gespeeld. Al met al een geslaagde middag.

2018-12-28 Telematicadag KSCC-Nijmegen

Op vrijdag 28 december werd de 23e Telematicadag gehouden a/b van het KSCC-Nijmegen. Thema van deze bijeenkomst: Datagedreven Binnenvaart in de 21e eeuw Tools voor een meer winstgevende bedrijfsvoering.
Foto's Gerus Brugman

2018-12-25 Kerstviering bij Circus Freiwald

Op uitnodiging van de familie Freiwald werd de H. Mis op 1e kerstdag wederom in de piste van het Kerstcircus Nijmegen gehouden. Foto's Gerus Brugman

2018-12-23 Eucharistieviering circustent Kerstcircus Haarlem

Bijzondere eucharistieviering in circustent Kerstcircus Haarlem. Bij het kerstcircus in het Haarlemse Reinaldapark vond op zondag 23 december voor een allereerste keer een eucharistieviering plaats in een circustent. Foto's: Frank Veldkamp

2018-12-17 KSCC Nijmegen Crea-Doe Kerststukjes Maken

Maandag 17 december werd onder leiding van Yvonne Meering weer een cursus Crea-Doe Kerststukjes Maken gegeven. Met veel enthousiasme werden de dennentakjes in de oase geprikt. In de pauze was er koffie met door Yvonne zelfgemaakte appeltaart. Een geslaagde cursusmiddag.

2018-12-16 KSCC Nijmegen Kerstmarkt

Het is op zondag 16 december gezellig druk geworden tijdens de kerstmarkt op het schipperscentrum. Er waren wat minder standjes dan vorig jaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle broodjes worst waren uitverkocht. Foto's Gerus Brugman.

2018-12-12 Kerstmarkt Dortmund en de opbouw van de kerstboom op het KSCC Schipperscentrum

In alle vroegte vertrokken op woensdag 12 december de bus naar de kerstmarkt in Dortmund. de achterblijvers versierde die dag het schipperscentrum met kerstverlichting en versiering en plaatste een grote kerstboom op het dek. Na afloop was er zoals vanouds erwtensoep van Sander en Lizette Janssen.

2018-12-04 KSCC Nijmegen Soos met Sinterklaasbingo

De Soos met... van dinsdag 4 december stond in het teken van een sinterklaasbingo. Een mooi sinterklaasverhaal werd voorgelezen. In het verhaal kwamen alle bingogetallen voor. Wie het eerst bingo had mocht een mooi presentje uitzoeken. Doordat uiteindelijk alle getallen langs kwamen, was er een cadeau voor iedereen. Het ontbrak ook niet aan koffie en thee met met lekkere sinterklaaskoek en snoepgoed. Foto's Agnes Valentijn

2018-11-25 Sint Nicolaas op het schipperscentrum

Zondag 25 november was het zover. Sinterklaas bezocht ons KSCC centrum in Nijmegen. Het was een drukte van belang, vele kinderen stonden hem op te wachten en zongen hem toe. Later mocht elk kind even bij de Sint komen voor een praatje. Foto's Gerus Brugman.

Het feest-van-dank voor onze vrijwilligers van het KSCC en Landelijke Parochie

Op vrijdag 9 november waren al onze vrijwilligers uitgenodigd voor het feest-van-dank. Een avond waarin het KSCC haar vrijwilligers in het zonnetje zet en bedankt voor hun inzet het hele jaar door. Na de toespraak van onze voorzitter Jos Rouw en aalmoezenier Van Welzenes sdb volgde het optreden van theatergroep Steen en Been.

Daarop volgde een maaltijd met diverse stamppotten. De avond werd afgesloten met een optreden van gelegenheidstrio bestaande uit Huub (gitaar), Cees (zang) en William (mondharmonica). Foto's Gerus Brugman

2018-11-06 KSCC Nijmegen Soos met lezing Kledingbank en kleine bingo

Op dinsdag 6 november organiseerde de KSCC Nijmegen Soos met... een interessante lezing over de kledingbank in Nijmegen. Heske gaf uitleg over werk- en handelswijze van de kledingbank. Daarna werd nog een kleine bingo georganiseerd met verzorgingsproducten. Het is een erg leerzame en leuke middag geworden.

Reünie van de PWA-vrijwilligers op zaterdag 3 november 2018

Zaterdag 3 november was de reünie van alle vrijwilligers die de hulpbehoevende vakantiegangers van de Prins Willem Alexander-reis in april begeleidt hadden. Een dank-u-wel voor alle goede zorgen. Vanaf 11.00 uur werden de 40 vrijwilligers verwelkomd met een kopje koffie of thee met gebak. Er was veel om over bij te praten. Mevrouw Lea Bom nam afscheid als coördinatrice van de PWA-vakantie en kreeg een bloemetje aangeboden. In de middag werd er een heerlijke maaltijd geserveerd bestaande uit hutspot of boerenkoolstamppot met een gehaktbal of verse worst. Zo rond 16.00 uur werd de middag afgesloten en ging iedereen voldaan naar huis.

2018-10-04 KSCC Rotterdam schippersontmoetingsdag in Huize Antonius

De jaarlijkse Ontmoetingsdag voor Katholieke Schippers in Rotterdam op donderdag 4 oktober is een gezellige dag geworden. Om 10.00 uur de H.Mis in Huize Antonius. Daarna koffie met gebak en druk bijpraten. Ook werden er liedjes gezongen. Tenslotte was er een diner met diverse gangen. Alles georganiseerd door Paul en Dieny Hofman. Waarvoor dank. Foto's: Hans Tromp

« 1 van 2 »