Foto/video

2018-03-25 KSCC Nijmegen Palmzondag

De Palmzondagviering op het KSCC parochiecentrum was zeer geslaagd. De kinderen hadden palmpasenstokken gemaakt en tekeningen meegenomen en een muzikale bijdrage was er van het KSCC-Koor. Foto's Leidy Janssen

2018-04-02 KSCC Nijmegen Tweede Paasdag eucharistieviering

De eucharistieviering op Tweede Paasdag is goed bezocht. Perry Stekhuizen zong enkele prachtliederen en Hans Jacobs sloot de viering af met een overweging De Liefde geheten. Hij ontving een daverend applaus.

2018-04-12 KSCC Nijmegen Soos met ontmoetingsdag en modeshow

KSCC Nijmegen Soos met... organiseerde deze keer een ontmoetingsdag met koffie en wat lekkers en een lunch. 's Middags werd de nieuwste mode o.l.v. Jos de Haas geshowd door onze vrijwilligers. De gezellige dag werd afgesloten met een loterij waarbij leuke prijzen waren te winnen. Foto's Agnes Valentijn.

2018-04-21 Onderscheiding Aalmoezenier Van Welzenes

Op zaterdag 21 april 2018, Wereldcircusdag, ontving B.E.M. van Welzenes sdb bij Circus Freiwald uit handen van de voorzitter van het VNCO, de heer Marcel van den Ende te Drunen de Gouden Chapiteausleutel voor zijn tomeloze inzet voor het circus in Nederland en de rol die hij speelt bij het verbinden van deze sector.
Foto's: Frank Veldkamp

2018-04-22 Voorbereiding 1e H. Communie en Vormsel

Voorbereiding 1e H. Communie (donderdag 10 mei - Hemelvaart)  en Vormsel (zondag 20 mei 1e Pinksterdag) KSCC-Nijmegen.
Foto's: Tessa Verlaan

2018-04-30 PWA vakantie 2018

We kunnen terugzien op een geslaagde vakantie op de Prins Willem Alexander. We vertrokken op 30 april in Nijmegen en gingen op vrijdag 4 mei in Arnhem van boord. Het weer zat niet altijd mee, maar de entertainment 's avonds maakte veel goed. Foto's Paul Leensen.

2018-05-08 KSCC Nijmegen krijgt zonnecellen

Het KSCC Schipperscentrum Nijmegen draagt haar steentje bij aan de vergroening van ons energieverbruik. Op dinsdag 8 mei werden op het bovendek twee zonnecelbanken neergelegd. Een vermoeiende klus in de volle zon en met hoge temperaturen. Op woensdag 23 mei werden ze aangesloten op het elektriciteitsnet.

2018-05-20 Doop Joshua Sadowy - Freiwald

De kleine Joshua werd door de aalmoezenier gedoopt in de circustent Freiwald die op dat moment in het Juliapark stond in Veghel. Vader Marek Sadowy en moeder Natascha Spindler en familie keken trots toe.

2018-05-10 Eerste Heilige Communie

Op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei, ontvingen Yara Verlaan, Finn van Gils en Chenoa Woudstra hun Eerste Heilige Communie. Foto's: Sensen

2018-05-20 Heilig Vormsel Parochiecentrum Nijmegen

Op Eerste Pinksterdag 20 mei ontvingen Cees Wagemaker, Hidde Kuenen, Luuk Janssen, Rens Janssen en Roano Woudstra het Heilig Vormsel. Foto's: Rudy van Duijnhoven

2018-06-14 Soos met Nijmegen Haringparty

Ter afsluiting van het seizoen organiseerde onze activiteitenclub Soos met... een haringparty. Bij binnenkomst ontvingen alle gasten een lotje. Het nieuwe haringseizoen is net begonnen (12 juni) en de haring smaakte goed. Voor wie geen vis lust was er een lekkere bockworst. De middag werd muzikaal omlijst door het koor 'De Waalkanters'. Toen werd de loterij gehouden met de uitgedeelde lotjes. De winnaar ontving 'een weekend Wenen'. (Zie foto 16) Foto's: Gerus Brugman

2018-06-19 Doop Jaslene en Davinio Rutten

Op dinsdag 19 juni werden Jaslene Rutten en Davinio Rutten gedoopt. Jaslene en Davinio Rutten zijn de kinderen van Dennis Bossle en Steffie Rutten en zusje en broertje van Caitlinn. Peetouders zijn resp. Leon Bossle en Madeleine KasaloWski en Loreen Bossle en Hanno Reinsch. De doopplechtigheid vond plaats in de tent van Circus Bossle aan de Bandertlaan te Echt.

Foto's: Gerard Guiking

2018-07-13 Kermis Uden

Vrijdag 13 juli opening kermis Uden.

Foto's: Frankie Veldkamp

2018-09-04 Feestelijke opening KSCC activiteitenjaar

De opening van het nieuwe activiteitenjaar werd door zo'n 70 mensen bezocht. het was dus gezellig vol in de zaal. Eerst was er een kleine lunch waarna de spreuk voor het nieuwe jaar werd gepresenteerd. Wat nog volgde was een diapresentatie, gevolgd door toespraken van het bestuur en na de pauze een optreden van de volksdansgroep 'Brigida'.

2018-07-17 t/m 20 KSCC Vierdaagse 2018

Een 100-tal lopers hebben meegedaan. Na afloop konden zij zich laten masseren op het Schipperscentrum Nijmegen.
Met dank aan alle vrijwilligers.

foto's diverse fotografen

2018-09-30 KSCC Nijmegen 70 jaar intredefeest zuster Vincentia

Op zondag 30 september vierde zuster Vincentia (Bep Faase) haar platina jubileum van haar intrede bij de Zrs. van de H. Carolus Borromeüs. Om 11.00 uur was er een eucharistieviering uit dankbaarheid. Na de viering kreeg de zuster de Zilveren Waalbrugspeld opgespeld door burgemeester Bruls van Nijmegen. De middag werd vervolgd met een kopje koffie of thee en er was de gelegenheid de zuster te feliciteren. Foto's: Gerus Brugman

2018-10-04 KSCC Rotterdam schippersontmoetingsdag in Huize Antonius

De jaarlijkse Ontmoetingsdag voor Katholieke Schippers in Rotterdam op donderdag 4 oktober is een gezellige dag geworden. Om 10.00 uur de H.Mis in Huize Antonius. Daarna koffie met gebak en druk bijpraten. Ook werden er liedjes gezongen. Tenslotte was er een diner met diverse gangen. Alles georganiseerd door Paul en Dieny Hofman. Waarvoor dank. Foto's: Hans Tromp

Reünie van de PWA-vrijwilligers op zaterdag 3 november 2018

Zaterdag 3 november was de reünie van alle vrijwilligers die de hulpbehoevende vakantiegangers van de Prins Willem Alexander-reis in april begeleidt hadden. Een dank-u-wel voor alle goede zorgen. Vanaf 11.00 uur werden de 40 vrijwilligers verwelkomd met een kopje koffie of thee met gebak. Er was veel om over bij te praten. Mevrouw Lea Bom nam afscheid als coördinatrice van de PWA-vakantie en kreeg een bloemetje aangeboden. In de middag werd er een heerlijke maaltijd geserveerd bestaande uit hutspot of boerenkoolstamppot met een gehaktbal of verse worst. Zo rond 16.00 uur werd de middag afgesloten en ging iedereen voldaan naar huis.

2019-01-18 tm 23 Internationaal Circusfestival in Monte Carlo, Monaco

Aalmoezenier Van Welzenes sdb bezocht diverse jaarvergaderingen van de ECA, FMC, ENTE en FORUM. Woonde de oecumenische viering bij met mgr. Bernard Barsi. Ook werd een award toegekend. De Prix Special de la Pastorale du Cirque werd aan d'Homme du Cirque toegekend. De mannen die tussen circusacts de piste verbouwen.

2019-02-05 Binnenvaartsoos Zwijndrecht

Op de soos van dinsdag 5 februari hadden we bezoek van TV Rijnmond. Zij filmden geruime tijd wat de volgende dag uitgezonden werd. Het was een leuke ervaring. Jean Wijnen werd geïnterviewd evenals andere bezoekers en vrijwilligers van de soos. Foto's Ina Feenstra

Paul en Henriette Leensen op bezoek bij broeder Willy Leensen

Het project van broeder Willy Leensen in Muntilan (Java) werpt zijn vruchten af. Dankzij de steun uit de opbrengst van de Vastenactie. De broeder traint en schoolt kinderen zodat zij later geplaatst kunnen worden bij allerlei bedrijfjes. Zoals hier bijvoorbeeld in een garage van de familie Bintang. Op kantoor als op de werkvloer. Ook geeft hij arme kinderen de middelen om naar school te gaan zoals Fitri en haar broer en zusje.

KSCC Nijmegen Soos met... High Tea

Het was genieten deze dinsdagmiddag. High Tea met eerst allerlei hartige hapjes. En een optreden van het koor De Arc Singers met een bekend repertoire, zodat er meegezongen kon worden. Na de pauze waren er allerlei zoete hapjes en vervolgde de Arc Singers onder begeleiding van piano hun optreden. Met ongeveer 40 mensen is de High Tea goed bezocht.

2019-03-05 Zwijndrecht soos in carnavalssfeer

Het was dinsdag 5 maart heel gezellig op de speciale binnenvaartsoos in Zwijndrecht. De soos was in carnavalssfeer met live muziek en natuurlijk de beentjes van de vloer met als afsluiter een polonaise. De stemming zat er goed in. Foto's: Ina Feenstra

8 en 9 maart 2019 tentoonstelling over de binnenvaart door SV Sterreschans Doornenburg

Op 8 en 9 maart organiseerde Schippersvereniging Sterreschans Doornenburg een tentoonstelling over de binnenvaart in Het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. De collectie bestond uit oude rivierkaarten, boeken over de binnenvaart, foto's en modellen van oude binnenvaartschepen, oude werktuigen, vlaggen enzovoort. Foto's: Nellie en Jop van Megen.

Speciale zondagsmis op 24 maart met Koor Vivente

Op zondag 24 maart werd de eucharistieviering muzikaal ondersteund door het Koor Vivente uit Dreumel. Het koor bestaat uit 21 zangers, 1 muzikaal begeleider en staat onder leiding van dirigent Annelies Combecher. Foto’s: Gerus Brugman

2018-12-28 Telematicadag KSCC-Nijmegen

Op vrijdag 28 december werd de 23e Telematicadag gehouden a/b van het KSCC-Nijmegen. Thema van deze bijeenkomst: Datagedreven Binnenvaart in de 21e eeuw Tools voor een meer winstgevende bedrijfsvoering.
Foto's Gerus Brugman

2019-01-08 KSCC Nijmegen Soos met winterbingo

Een goed bezochte Soos met... Onder het genot van een wintersoep en hapjes werd er druk bingo gespeeld. Al met al een geslaagde middag.

2019-01-13 KSCC Het Zuiden Zr Jeanette bezoekt het schipperscentrum

Jaarlijks krijgt schipperscentrum Het Zuiden bezoek van Zr. Jeanette. Zij komt dan vertellen over Harapan Jaya, het revalidatiecentrum op  Sumatra. Zondag 13 januari kwam Zr Jeanette op bezoek dit keer vergezeld door haar oomzegger en neef, priester Bertran van Paassen uit Gouda. Bertran is voorgegaan in de eucharistieviering op het feest van de Doop van de Heer.

« 2 van 3 »