Inloopavond Waalfront Nijmegen op 24 januari

Het Waalfront ontwikkeld zich in een rap tempo. De gemeente Nijmegen wil haar bewoners daarover bijpraten en nodig iedereen uit voor een inloopavond.

De inloopavond is op:

Donderdag 24 januari

van 18.30 tot 20.30 uur

in de Bouillonzaal van het Honigcomplex, Waalbandijk 8-22.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De inloopbijeenkomst staat in het teken van de bestemmingsplannen Dijkkwartier Oost en Park Fort Krayenhof en de bijbehorende insptraakprocedures.

Het Ontwikkelingsbedrijf Waalfront (OBW) is aanwezig om u ook over andere belangrijke ontwikkelingen bij te praten, zoals Waalkwartier Honig/slachthuis, over de sloop van het slachthuis dat media februari/maart gaat beginnen.

Het NNP (belangbehartigers van de bewoners van de Waalhaven) gaan alvast de volgende punten inbrengen:

– De bouwplannen houden geen enkele rekening met het huidige gebruik van de haven door de diverse watergebonden partijen. Er wordt vanuit de wal gedacht en ontwikkeld.

– Bereikbaarheid van de haven voor brandweer, waterstaat, slepers, KSCC  en bewoners van de woonschepen en arken (dit voor het  dagelijks gebruik en voor de hulpdiensten).

-Insluiting van de haven door hoge woningbouw, waardoor slechte ‘ventilatie’ (met name tijdens de lage waterstanden).

-Veel te weinig ruimte voor groen tussen haven en woningbouw /bufferzone voor privacy. Wij zijn geen folkloristisch kijkvoer voor de walbewoner.

-Is er aandacht besteed aan bezonning t.a.v. waalhavenbewoners?