Kerkennacht 2019 Nijmegen op vrijdag 21 juni

Op vrijdag 21 juni wordt in Nijmegen de Kerkennacht 2019 georganiseerd door de Raad van Kerken. Er is gekozen voor één Wandelpelgrimage en twee Fietspelgrimages.

Tijdens de Kerkennacht laten plaatselijke kerken en geloofsgemeenschappen in het hele land zien dat je in hun kerk verrassende dingen kunt beleven. De kerk heeft bij sommige mensen een stoffig imago. Maar dat is lang niet altijd terecht! Onder het motto ‘Is dit óók kerk?’ stellen kerken zichzelf open en laten ze een ongekende kant zien. Zo dagen we de bezoekers uit het beeld van de kerk bij te stellen.

De Wandelpelgrimage begint om 20.30 uur op het KSCC kerkschip in de Waalhaven van Nijmegen. Verzamelen aldaar om 20.15 uur

De eerste Fietspelgrimage begint om 20.30 uur in de Kerk van de Nazarener, De Gildekamp 60-02 in Nijmegen. Verzamelen aldaar om 20.15 uur.

De tweede Fietspelgrimage begint om 20.30 uur in de Antonius Abt, Dennenstraat 121 in Nijmegen. Verzamelen aldaar om 20.15 uur.

Hieronder treft u de schema’s aan van de pelgrimages met vertrektijden en routes.

En daaronder staat een folder voor meer informatie over het thema dit jaar. U kunt ook de website van de Raad van Kerken raadplegen.

Wandelpelgrimage:

Fietspelgrimage 1:

Fietspelgrimage 2: