Mededelingenrubriek van vereniging De Binnenvaart – Binnenvaartmuseum

De vereniging streeft er naar de historie van rederijen en particuliere vaart te behouden. Ook heden en toekomst van de Rijn- en binnenvaart worden niet vergeten.

Het museum is aan boord van de René Siegfried. Het binnenvaartmuseum is op zaterdag 3 november en 1 december geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur en voor groepen op aanvraag. Toegang is gratis.

Voor meer informatie: ga naar de website van Vereniging ‘De Binnenvaart’.

Agenda:

9 t/m 27 oktober:

Baggermuseum Sliedrecht: expositie over scheepjes/baggermolens in flessen.

Zaterdag 3 november

Museum geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Om 14.00 uur lezing van Sjoerd de Meer over beschilderd dundoek (feestvlaggen).

8 t/m 11 november

Gezamenlijke minicruise van Dordrecht naar Maasbracht.

Woensdag 21 november

Historische scheepswerf Wolthuis in Sappemeer.
Jaap Boersema houdt daar   een lezing over: ‘Scheepswerven in Midden-Nederland.’
Aanvang 20.00 uur. Adres: Noorderstraat 308, 9611 AT Sappemeer

Zaterdag 1 december

Informatie bijeenkomst 10-12.00 uur Help ik moet vergroenen! Speciaal voor varende ondernemers.

Zaterdag 1 december

Museum geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Vanaf 16.00 uur vrijwilligersbijeenkomst.

14-15 en 16 december

Kerstmarkt in Dordrecht, De vereniging staat daar met een kraam.

Voor onze Franse motor MAROT zijn we op zoek naar een originele schoorsteen. Wie kan ons hier aan helpen? Info bij Jos Hubens, e-mail j.hubens2@chello.nl – Tel. 078-6138195

Oproep voor medewerking aan een documentaireserie

Voor een documentaireserie over de geschiedenis en bewoners van de Zuiderwaterlinie (bestaande uit o.a. de vestingsteden langs de Maas) zijn we op zoek naar schippers met een bijzondere levensstijl en/of kleurrijke persoonlijkheid. Denk aan mensen die anders leven dan de meeste van hun collega’s, of die op een andere manier interessant  zijn. Het water van de Maas is op veel manieren bepalend voor de regio. Het is de scheidingslijn tussen het katholieke zuiden en het protestantse noorden, tussen een zachte G en een harde G.

Waar we tot nu toe vooral bijzondere verhalen en mensen gezocht hebben aan het land, willen we nu kijken wie en wat we op het water kunnen vinden. Met één van deze mannen, vrouwen of hele huishoudens willen we een dag meelopen en zo wat leren over hun leven of bijzondere band met bijvoorbeeld de natuur, de geschiedenis of de cultuur.

Mocht je jezelf herkennen in de bovenstaande tekst of iemand kennen die hieraan voldoet, stuur dan gerust een mailtje naar press@dirtypawsmedia.com of bel Pim van Gorp via 06 1864 0042. Bij wederzijdse interesse maken we eerst een afspraak voor een eerste ontmoeting. Benieuwd naar het werk dat we maken? Neem dan een kijkje op www.dirtypawsmedia.com/showreel voor een impressie van ons werk.