Persbericht CBRB inzake coronacrisis en binnenvaart

Beste leden,

De binnenvaart maakt bijzondere tijden mee, een tijd van uiterste. Het stilvallen van de passagiersvaart enerzijds en het als onderdeel van de vitale infrastructuur onze bijdragen aan de logistiek leveren anderzijds. Voor dit logistieke proces zijn personeelsbewegingen door Europa heen nodig.

Het ene na het andere land stelt regels op. De CCR heeft gisteravond een voorbeeld reisverklaring uitgegeven. Deze is net als de al eerder uitgebrachte attesten in Frankrijk en het Vignet in België op onze website terug te vinden. Een helpende hand.

Een ander belangrijk steuntje in de rug voor onze sector zou het iets versoepelen van de bemanningsregelingen zijn. Duitsland is ons daar in voor gegaan. Om effectief te zijn, is deze versoepeling op de hele Rijn nodig. We dringen dan ook bij CCR en ons ministerie aan op uitspraken op dit dossier.

In deze hectische tijden slaan wij als vereniging, kantoor en leden samen de handen ineen. Via onze website informeren wij de sector en als lid ontvangt u aanstaande donderdag de volgende nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart

Robert Kasteel
Directeur

Vasteland 78, 3011 BN Rotterdam
  T 010-7989800 │www.cbrb.nl | KvK 40342187
  CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging
  CBRB medewerkers handelen volgens de AVG