PWA – LKSCC Vaarvakantie voor hulpbehoevenden

Op reis met hospitaalschip Prins Willem Alexander 2020

Voor Wie?

De vaarvakantie is voor mensen die hulp nodig hebben om op vakantie te kunnen. Voor iedereen uit de binnenvaart-, circus- en kermisgemeenschap ongeacht de levensovertuiging. In het verleden resulteerde dat in een breed gezelschap variërend in leeftijd van 30 – 100 jaar.

Wat?

Op vakantie met de Prins Willem-Alexander is: genieten van vele bezienswaardigheden, volop gezelligheid, lekker eten en drinken, er even helemaal tussenuit, een vaarvakantie van zes dagen, zorgeloos het water op met een professionele bemanning, thuiskomen met vele verhalen…

Gezellig aan boord. PWA vaarreis 2019

Met het hospitaalschip Prins Willem Alexander maken we een cruise over de Nederlandse vaarwegen. We leggen elke middag aan in een pittoresk havenstadje en sfeervol dorpje. U kunt van boord op zoek naar alle bezienswaardigheden of zo u wilt een terrasje in de zon. ’s Ochtends vaart het schip naar de volgende bestemming. Tijdens het varen is er eten en drinken, muziek en entertainment. Op woensdag is een eucharistieviering aan boord.

Tijdens de tocht zorgen 44 vrijwilligers ervoor dat u van een onvergetelijke reis kunt genieten.

De vrijwilligers van 2019

Reis, kosten en verblijf

Reis

Op 28 juni wordt ingescheept in Harderwijk op de Prins Willem Alexander voor een bijzondere vaarreis. We gooien op maandag 29 juni de trossen los en leggen op vrijdag 3 juli in Arnhem aan.

Het programma is als volgt:
Zo. 28 juni Inschepen in Harderwijk
Ma. 29 juni Van Harderwijk naar Lemmer
Di. 30 juni Van Lemmer naar Makkum
Wo. 1 juli Van Makkum naar Kampen
Do. 2 juli Van Kampen naar Zutphen
Vr. 3 juli Van Zutphen naar Arnhem waar we ontschepen
(Het bovenstaande kan door nautische factoren gewijzigd worden!)

Kosten

De kosten voor deze geheel verzorgde reis bedragen € 695,– per persoon. Niet inbegrepen eigen consumpties aan boord.

Verblijf

Het schip is speciaal ingericht voor gasten die moeilijk ter been zijn, zoals gebruikers van een rollator of een rolstoel. Hieronder kunt u zien welke voorzieningen aanwezig zijn op het schip:

Gastenhutten

Het schip heeft 25 ruime twee persoonshutten voor de gasten. De hutten zijn ingericht met, elektrische hooglaagbedden, televisie, huistelefoon, zusterbel, voldoende kastruimte en een wastafel. Elke hut heeft een eigen klimaatregeling waarmee de verwarming en de airconditioning geregeld kan worden. Op de televisie is te zien, via het interne systeem, de gebeurtenissen in de grote salon, de GPS gegevens vanuit de stuurhut en het uitzicht op het water voor het schip. Dus lekker wakker worden en vanuit het bed kijken waar het schip naar toe vaart.

Het hospitaalschip ‘Prins Willem Alexander’

Bovendek met terras

Met de lift, die groot genoeg voor een bed is, kan men buiten op het bovendek komen. Op dit dek is een serre en een zonneluifel. Ook is hier het terras voor de zon genieters.

Overige ruimtes

In de receptie en in het verpleegkantoor zijn belpanelen geplaatst en hier komen ook de oproep signalen uit de toiletten en badkamers binnen.

Naast de grote salon voor de bewoners met een bar, sterrenhemel, groot televisiescherm en toneelverlichting is er een personeelssalon met bar en muziekcomputer en een kleine salon voor familie ontvangst van de gasten.

Voor de dokter is er een poli aanwezig. Er is ook een moederkruik voor de gasten.

Door wie wordt deze reis georganiseerd?

De reis wordt georganiseerd door het Landelijk Katholiek Cultureel Centrum (LKSCC)te Nijmegen.

 

 

Opgave

Wilt u mee, of kent u iemand die graag mee zou willen, neem dan contact op met aalmoezenier B. van Welzenes sdb of meld het bij de bezoekersdienst van het regionaal centrum of bij de Landelijke Parochie. Na aanmelding ontvangt u een formulier dat u volledig ingevuld moet opsturen.

U kunt ook een aanmeldingsformulier opvragen bij het LKSCC, Postbus 390, 6500 AJ Nijmegen of telefonisch +31(0)24 377 75 75 of stuur een e-mail naar info@kscc.nl

Uw privacy is bij ons in goede handen. Lees hier onze privacyverklaring.

 

Voor deze reis dient u zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Bekijk onderstaande video voor een indruk van de vaarreis. De video bevat beelden van de vorige reis in mei 2019. en duurt ongeveer 5 minuten.