Vastenactie 2021

Iedereen, overal ter wereld, een waardig bestaan

Vastenactie streeft naar een wereld waarin mensen zelf werken aan hun waardigheid én beschikken over de mogelijkheden daarvoor. Mensen kunnen voor zichzelf en hun gezin zorgen en welvaart wordt rechtvaardig verdeeld binnen gemeenschappen. Soms is dan een klein duwtje in de rug nodig. Dat wil Vastenactie ze graag geven! Ongeacht hun geloofsovertuiging, hun etnische achtergrond, hun sekse of afkomst.

Zoals elk jaar wordt de opbrengst van de Vastenactie 2021 verdeeld onder de onderstaande projecten.

Met deze vastenactie ondersteunen we dit jaar vier projecten in de Derde Wereld.

 

 

 

 

We steunen het project van Pam van den Beld voor Children of Joy Home, een weeshuis voor meisjes tot 18 jaar, waar hard wordt gewerkt aan onderwijs en begeleiding.

Door opvang en onderwijs wordt niet allen gezorgd dat de meisjes een gedegen opleiding kunnen volgen, maar ook dat ze zich thuis voelen. Dat ze zich niet langer de ongewenste kinderen in de wereld voelen.

 

We blijven het project van wijlen broeder Kees Smeele in Congo steunen. De voortzetting van zijn werk gebeurd door pater Miyalu Tambu Honoré. Maison Papy is een opvang voor straatkinderen tussen 6 en 20 jaar, in Kinshasa. Allen volgen onderwijs, lagere school, middelbaar of technisch onderwijs. Ze hebben al geen ouderlijke liefde dus probeert de opvang hen toch met liefde iets mee te geven voor het leven en dat ze zich in de opvang thuis voelen.

 

We steunen het project van broeder Willy Leensen op Java. Broeder Willy runt in Muntilan een schooltje waar kinderen les krijgen, cursussen volgen voor een diploma. De jongens met een diploma krijgen van Willy dan een aanbevelingsbrief mee en hij bemiddeld bij een bedrijf voor deze jongens. Dat kan een bureau, winkel of fabriek zijn. Willy heeft door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd.

We steunen verder de missie van pater Wim Boksebeld in Haïti. Haïti is zwaar getroffen door de gevolgen van de pandemie. Er komen geen toeristen, bijna alle hotels zijn gesloten en duizenden mensen zijn ontslagen. Al maanden woedt er een andere pandemie dan corona op Haïti: onveiligheid en straffeloosheid. Er gaat geen dag voorbij of er wordt iemand vermoord of gelyncht, beroofd of gekidnapt. Dan is er nog de politieke crisis: begin januari vorig jaar heeft de president de Eerste en Tweede kamer en de burgemeesters naar huis gestuurd omdat hun mandaat voorbij was. Sindsdien regeert hij per decreet. Bijna elke dag zijn er manifestaties tegen de kidnappingen en om het vertrek van de president te eisen.
Door de economische crisis gaan veel kinderen niet meer naar school. Maar pater Boksebeld helpt waar hij kan.

Hoe kunt u helpen:

U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer

NL04 RABO 0135 8795 23

t.n.v.: Stichting K.S.C.C. voor Rijn- en Binnenvaart

o.v.v.: Vastenactie 2021

 

Indien u wenst kunt u ook gebruik maken van de gele melkbus bij de ingang van ons kerkschip.

 

Hartelijk dank voor uw steun!