Verkiezing welke kermis wordt “DE BESTE KERMIS VAN NEDERLAND”?

 

 

 

De kermis is niet meer weg te denken uit onze Nederlandse cultuur. Een eeuwenoude traditie waar iedere Nederlander jaarlijks, op één van de meer dan 1500 georganiseerde kermissen, van kan genieten!.

Vanaf aankomende paasdagen start het nieuwe Nederlandse kermisseizoen. Met rond de 50 kleinere en grotere kermissen, verspreid door heel Nederland, is er voor alle kermisliefhebbers van jong tot oud, weer volop keuze uit spectaculaire attracties, lekkernijen, kindervermaak en spelletjes!

Foto Sander Willemstein

Tussen al deze kermissen zijn veel onderlinge verschillen. Om uit te vinden wat nu eigenlijk de beste kermis van Nederland is, gaat een onafhankelijke vak- & publieksjury vanaf dit kermisseizoen op pad om dat uit te zoeken en te beoordelen.
Zij zullen zich verdiepen in de prijs/kwaliteit verhouding, hoe staat de kermis opgesteld, hoe goed is de locatie, hoe is de relatie tussen organisator, buurtbewoners, horeca & detailhandel, hoe goed zorgt de organisator voor zijn exploitanten, hoe zijn de faciliteiten voor de bezoekers en wat vindt die bezoeker van zijn eigen kermis?

Foto Franki Veldkamp

Aan de hand van het antwoord op deze en andere vragen wordt een winnaar uitgeroepen die zichzelf één kermisseizoen lang ‘DE BESTE KERMIS VAN NEDERLAND’ mag noemen.
De prijs wordt uitgereikt in 3 categorieën; één voor de kleine kermis, één voor de middelgrote kermis en één voor de grote kermis. De winnaars worden op vrijdag 19 april 2019 bekend gemaakt. Dit is op Goede Vrijdag, tevens de start van een nieuw kermisseizoen!
Iedereen, van organisator tot gemeente, van bezoeker tot exploitant, kan een kermis aanmelden die volgens hem of haar in aanmerking moet komen voor deze prijs. Op basis van de aanmeldingen wordt per categorie een top 6 samengesteld welke allemaal op afspraak bezocht en beoordeeld gaan worden door de juryleden.

Foto Sander Willemstein

 

De kermissen van seizoen 2018 kunnen vanaf nu worden aangemeld. Vermeld bij uw aanmelding in elk geval de volgende informatie:
1.    Het (geschatte) aantal attracties van de kermis op basis van alle geplaatste zaken.
2.    Uw motivatie waarom de kermis van uw keuze deze prijs zou verdienen.
3.    Wat is de relatie van de aanmelder tot deze kermis.
De organisatie plaatst de aangemelde kermissen zelf in de juiste categorie. Aanmelden kan per heden via kermis@bovak.nl. De organisatie van ‘De beste kermis van Nederland’ berust bij de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders (BOVAK / Werkgroep Marketing & PR)