Verzorgde vijfdaagse busreis naar Horn-Bad Meinberg Duitsland. 24-28 september 2018

Foto van Waldhotel Bärenstein

Het wordt alweer de 28e keer dat we op vakantie gaan met de KSCC bus en we gaan er weer een mooie reis van maken, ik hoop dat jullie allemaal weer meegaan hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Wat gaan we doen?

We gaan naar:

  • Horn-Bad Meinberg in het Teutoburgerwald, Duitsland

Wanneer?:

  • Van 24 t/m 28 september 2018

We verblijven in:

  • Waldhotel Bärenstein, nabij Horn-Bad Meinberg

Prijs:

  • Alles incl. reis en verblijf in een 2-persoonskamer is € 425,- p.p.
  • Alles incl. reis en verblijf in een 1-persoonskamer is € 500,- p.p.

Wilt u mee?

  • Meld u telefonisch aan bij Gerard Valk op tel.nr: +31(0)6 – 50 21 31 52.
  • Of via een e-mail naar gvalk@familievalk.net.
  • u maakt een aanbetaling over van € 100,- per persoon naar IBAN-rekening: NL 04 RABO 01 35 87 95 23 t.n.v. ‘Stichting KSCC voor Rijn- en Binnenvaart’ onder vermelding van ‘midweek Teutoburgerwald’. Het resterende bedrag graag betalen vóór 30 juli.
  • Als u mee gaat dan moet u dat voor eind februari laten weten.

Wanneer is precies het vertrek?

  • We vertrekken op maandag 24 september om 9.00 uur vanaf het KSCC Schipperscentrum, Nijmegen.

Voor een reis- en annuleringsverzekering moet u zelf zorgen. De annuleringsverzekering moet u binnen een week na boeking regelen anders kan het niet meer.

Met vriendelijke groet,

Gerard Valk

T: +31(0)6 – 50 21 31 52

E: gvalk@familievalk.net

Tekst gaat verder na de afbeelding

Foto van het dorpsplein van Horn met in het midden het raadhuis

Hieronder volgt het complete midweekprogramma:

Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden!

Dag 1: Soest (Duitsland) & brouwerij bezoek

We vertrekken vanochtend vanaf Nijmegen naar het mooie stadje Soest in Duitsland. Bij aankomst gaan we aan tafel bij de lokale brouwerij voor een heerlijke streekschotel met diverse lokale vlees- en kaassoorten. Aansluitend wordt u uitgenodigd door de brouwmeester voor een rondleiding door de authentieke brouwerij, gevestigd in een typisch vakwerkhuis. Hier leert (en proeft!) u alles over het ambachtelijke brouwproces. Na geproefd te hebben van al deze lekkernijen brengen wij u naar het centrum van de stad waar u een van de kerken of het lieflijke centrum kunt bekijken. Na ons bezoek aan Soest rijden we naar ons hotel waar we inchecken voor de aankomende vier nachten. ‘s Avonds serveert de hotelier een heerlijk diner. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2: Externsteine, Hermannsdenkmal & het Teutoburgerwoud

Foto van de indrukwekkende Externsteine (ca. 1,5 km) weerspiegeld in een meer

Na het ontbijt heeft u de keuze; een wandeling door het bos naar de indrukwekkende Externsteine (ca. 1,5 km) of per touringcar. Er zijn mythes dat de Externsteine als cultusplaats een grote rol speelde bij Germaanse stammen maar bewijs daarvoor is niet gevonden. Dat stopt echter niet de fascinatie van sommigen voor de rotsen. Ieder jaar komen druïdes, heksen en aanbidders van Keltische goden hier de zonnewende vieren. In de middeleeuwen kreeg de Externsteine een religieuze functie. In de ingehakte ruimtes in de stenen werd een kerk geplaatst en lange tijd trokken de rotsen pelgrims.

Hierna gaan we we een bezoek brengen aan het imposante Hermannsdenkmal. Het Hermannsdenkmal van Ernst von Blandel (1880-1876) stamt uit de tijd dat Duitsland gehavend en versplinterd uit de Franse bezetting kwam. Op zoek naar een nationale identiteit grepen de Duitsers terug op een mythisch Germaans verleden. Het standbeeld van de Germaanse held Hermann is kolossaal. Zijn zwaard is 7 meter lang. Zijn tenue verraadt dat hij in dienst was van de Romeinen. In het jaar 9 verenigde Hermann alias Arminius een aantal Germaanse stammen en versloeg de Romeinse legioenen van Varus.

Dankzij deze Varusslag bleef de Rijn de grens van het Romeinse rijk. Aansluitend maken we een mooie tocht door het Teutoburgerwoud en stoppen onderweg uiteraard voor de lunch (niet inbegrepen) en in de mooiste dorpjes en stadjes van deze bijzondere regio. ‘s Avonds serveert de hotelier een heerlijk diner. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3: Het grootste openluchtmuseum van Duitsland in Detmold

Na het ontbijt bent u nog even vrij voordat we een bezoek brengen aan het grootste openluchtmuseum van Duitsland: Het LWL Freilichtmuseum in Detmold. Hier komt het dagelijks leven in de afgelopen eeuwen aan bod en krijgt u een goede indruk van ‘hoe het vroeger was’. De (maar liefst!) 120 gebouwen zijn met grote zorg naar deze locatie gebracht en zijn dus volledig in originele staat behouden. Hiertoe behoort bijvoorbeeld een Lippisch meierhof uit de 16de eeuw, het woonhuis van de Joodse familie Uhlmann uit begin jaren ’30 en een tankstation uit de jaren ’60. Hier kijkt u mee over de schouders van fotografen, smeden, bakkers, molenaars en andere handwerkers. Hard aan het werk in hun werkplaats met origineel en volledig functionerend interieur. In de tuinen, die naar historisch voorbeeld zijn ontworpen, groeien oude cultuurgewassen, die elders al lang in de vergetelheid zijn geraakt. Bovendien draagt het museum van het district Westfalen-Lippe (LWL) bij aan het actief onderhouden van zeldzame dierenrassen, zoals de Senne-paarden, het Siegerländer runderras en de Lippe-ganzen. Op het museumterrein van ruim 90 hectare zorgen drie herbergen voor een historische sfeer en een eigentijds culinair genot.

Na deze heerlijke dag rijden we terug naar het hotel waar de hotelier met het diner op u wacht. Na het diner organiseert het hotel een gezellige muziekavond. Gaat u met de voetjes van de vloer?

Dag 4: Boottocht over de Wezer & UNESCO Schloss Corvey

Foto van Schloss Corvey

Na ons ontbijt rijden we naar Bad Karlshafen waar we aan boord gaan van de MS Höxter voor een bijzondere tocht over de rivier de Weser. Het vertrek staat gepland om 10.30 uur en varen richting het noorden naar Corvey, waar we om 13.10 uur aankomen. Hier staat uw chauffeur/ reisleider voor u klaar en rijden naar Schloss Corvey, onderdeel van UNESCO. De lunch wordt hier vanmiddag geserveerd (Eintopfbuffet; onbeperkt genieten van 3 soorten goed gevulde soepen met stevig boerenbrood).

Na de lunch worden we opgehaald door 2 ervaren gidsen die u meeneemt door dit prachtig kasteel en krijgt u een bijzonder inkijkje in het leven van de koningen, prinsen, hertogen etc die hier hebben gewoond. Het kasteel heeft zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis en beschikt over de grootste bibliotheek van de regio.

Na ons bezoek bent u nog even vrij om het Weinhaus te bezoeken naast het kasteel. Hier wordt u vriendelijk ontvangen en is er gelegenheid te proeven van een heerlijk kasteel likeurtje…

Na ons bezoek aan Corvey rijden we terug naar het hotel voor het diner en heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 5: Paderborn en diner ter afsluiting

Nadat u de dag goed bent begonnen met het uitgebreide ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om afscheid te nemen van ons heerlijke verblijf in Waldhotel Bärenstein. Maar de reis zit er nog niet op! We rijden naar Paderborn waar u vanochtend onder leiding van een gids deze prachtige stad gaat verkennen. We bezoeken o.a. de schitterende Dom van Paderborn en maken een wandeling langs de Paderbronnen; een oase van rust midden in de stad.

Na de lunch (niet inbegrepen) is iedereen nog lekker vrij om deze mooie stad op eigen gelegenheid vertrekken we richting Nederland waar we onze mooie reis afsluiten met een 3-gangendiner.