Vijfdaagse verzorgde excursiereis naar Noord-Holland van 16 t/m 20 sept. 2019

Het wordt alweer de 30e keer dus een jubileum dat we op reis gaan met de KSCC bus en we hebben ons best gedaan om er weer iets moois van te maken. Ik hoop dat jullie allemaal weer meegaan hoe meer zielen hoe meer vreugd ! Wij hebben er zin in en zien er weer naar uit!

Prijzen:

  • Standaard 2 persoonskamer € 510,- pp.
  • Luxe 2 persoonskamer € 550,- pp.
  • Standaard 1 persoonskamer is € 599,- pp.

Wilt u z.s.m. aan mij doorgeven of u meegaat SVP per email  of telefonisch i.v.m. de reservering van het hotel. Ik heb een optie op de kamers tot eind januari!

Als u  meegaat gaarne een aanbetaling van € 100,- pp overmaken op bankrekening:

NL04 RABO 0135879523 t.n.v. K.S.C.C. Schipperscentrum Nijmegen onder vermelding van “Midweek Noord-Holland”

Het resterende bedrag graag betalen voor 30 juli. Voor een reis en annulerings verzekering gaarne zelf zorg dragen !  (de annulerings verzekering moet je wel nadat je geboekt hebt binnen een week erna regelen anders kan het niet meer!)

Het hotel waar we heen gaan is Hotel Meyer een gerenommeerd en gastvrij hotel van de familie Meyer in

Bergen aan Zee, gunstig gelegen op slechts 100 meter afstand van zowel zee en strand als ook bos en duin.

Een compleet vakantiehotel, waar de persoonlijke service en de gastvrijheid u aangenaam zullen verrassen! Alle kamers zijn per lift bereikbaar.

Met vriendelijke groet,

Gerard valk

Email: gvalk@familievalk.net

Tel: +31 6 – 50 21 31 52

Hieronder volgt het dag tot dag programma van de reis:

Maandag 16 september 2019 – Dag 1: Vertrek naar Bergen aan Zee.

We vertrekken vanochtend vanaf Nijmegen naar Bergen aan Zee. We komen omstreeks lunchtijd aan en gaan in het restaurant van uw hotel aan tafel voor een heerlijke uitgebreide koffietafel. Na genoten te hebben van de lunch bent u vanmiddag lekker vrij om dit kustdorpje op eigen gelegenheid te ontdekken een strandwandeling te maken of genieten van een terrasje in het dorp.  Vanavond dineren we in het restaurant van uw hotel.

Dinsdag 17 september 2019 – Dag 2: Museum Broeker Veiling & Duinsafari Schoorl

Museum Broeker Veiling is een uniek museum met een prachtig modern ontvangstgebouw en ligt op en aan het water.

Vroeger brachten de tuinders uit dit waterrijke gebied met hun platte schuiten hun koopwaar naar de veiling. De producten werden door het gebouw naar de veilinghal gevaren waar de handelaren erop konden bieden door middel van de veilingklok. Een belevenis die de bezoekers nog dagelijks kunnen meemaken.

Het authentieke veilinglokaal is een beschermd monument en nog helemaal intact en kunt u hier zelf deelnemen aan een groenteveiling. Wie de klok op het juiste moment stil zet wordt handelaar van de dag! We krijgen hier een leuke rondleiding en maken een rondvaart in het Rijk der Duizend Eilanden waar het museum aan grenst.

Hierna rijden we naar Schoorl. Strandpaviljoen Struin is een modern en fris ingericht strandpaviljoen met uitzicht op zee en groot terras. De touringcar kan hier tot vlakbij het terras komen en het Zonnetreintje ook. Zonder veel te hoeven lopen kunnen groepen senioren en minder validen dus naar strand en duinen. Is dat niet heerlijk! Het zonnetreintje maakt een prachtige tocht over kleine paadjes en weggetjes door het Nationaal Park. De Schoorlse Duinen zijn de hoogste en grootste duinen van Nederland. Hier komen normaal gesproken alleen fietsers en wandelaars, maar met dit stille zonnetreintje kunnen ook ouderen er nog steeds heerlijk van genieten. Een unieke ervaring! We rijden aan het einde van de middag terug naar ons hotel waar we vanavond gezamenlijk dineren. De avond is ter vrije besteding.

Woensdag 18 september 2019 – Dag 3: Marken & Volendam

Vandaag gaan we na het ontbijt naar het pittoreske Marken. Marken is een voormalig Zuiderzee eiland dat tegenwoordig met een dijk aan het vaste land verbonden is en is op een enkele weg na geheel autovrij. In Marken ziet u de typische groene houten huizen, ophaal bruggen en smalle steegjes en, als er niet teveel toeristen zijn, kunt u het gevoel krijgen dat de tijd er heeft stilgestaan. Enkele inwoners van Marken zijn niet te beroerd om op speciale dagen hun klederdracht aan te trekken. U wordt opgewacht door een lokale gids in traditionele klederdracht welke u gedurende de dag zal begeleiden. We brengen een bezoek aan een klompenmakerij inclusief demonstratie over hoe klompen worden gemaakt en maken daarna een wandeling op een rustig tempo door Marken. Hierna nemen we de boot om 12:45 uur naar Volendam. Hier bent u even vrij voor de lunch (visje eten!) en gaan omstreeks 14.00 uur naar de Cheese Factory Volendam, inclusief uitleg demonstratie en kaasproeven. Aansluitend maken we een heerlijke wandeling door Volendam en eindigen ons bezoek bij de oud-Hollandse Stroopwafel Backerij. Hierna bent u nog even vrij in Volendam en rijden aan het einde van de middag terug naar ons hotel voor het diner en een gezellige avond.

Donderdag 19 september 2019 – Dag 4: Stoomtramrit en boottocht en Zuiderzee Museum

Vandaag staat er een bijzondere dag op het programma! We gaan na het ontbijt naar Hoorn waar we aan boord gaan van een trein voor een zgn. Stoomtramrit (vertrek 10.40 uur) – Medemblik (aankomst 12.00 uur). Dit rijdend museum van 20 km lang met authentiek Nederlands Stoomtram-materiaal is een geweldige belevenis. Na aankomst krijgen we een kopje koffie met Tartelette en maken daarna een boottocht van Medemblik (vertrek 13.20 uur) naar Enkhuizen. Aan boord wordt een West-Friese broodmaaltijd geserveerd!

Eenmaal aangekomen in Enkhuizen brengen we een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen brengt de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk deze voorgoed veranderde in het IJsselmeer! Een heerlijke dag gegarandeerd!

Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel voor het diner en laatste overnachting..

Vrijdag 20 september 2019 – Dag 5: Kaasmarkt, terugreis en diner ter afsluiting.

We vertrekken vanochtend na het uitchecken en ontbijt vanaf Bergen aan Zee naar Alkmaar waar we een bezoek brengen aan de Kaasmarkt. Kaas, kaasmeisjes, kaasdragers, handelaren en marktmeesters.

Op de Alkmaarse Kaasmarkt ervaart u het allemaal van dichtbij. Uiteraard is er na de kaasmarkt nog gelegenheid om Alkmaar op eigen gelegenheid te bekijken en vertrekken we omstreeks 15.00 uur.

Maar de reis zit er nog niet op! We sluiten deze geslaagde reis af met een heerlijk afscheidsdiner en komen omstreeks 19.00 uur weer aan bij het KSCC in Nijmegen.

Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden !